Katt skutt og kastet

SKUTT: Her er katteliket som Dan Gunnar Sixten Karlsson fant ved Oppsjø torsdag. (Foto. Privat)

SKUTT: Her er katteliket som Dan Gunnar Sixten Karlsson fant ved Oppsjø torsdag. (Foto. Privat)

Artikkelen er over 6 år gammel

Den svarte og hvite katten ble skutt i hodet like ved turstien inn til Oppsjø.

DEL

Deretter ble katteliket slengt ut i bekken.

Dan Gunnar Sixten Karlsson er opprørt. Det var han og kamerat som fant det flytende kattekadaveret.

– Vi var ute og luftet hunden da vi oppdaget blod like ved turstien som går mellom klubbhuset til Skjeberg jeger- og fiskeforening og Oppsjø. Da vi undersøkte nærmere fant vi altså en død katt flytende ute i bekken på nedsiden av stien, forteller Karlsson.

Respektløst

Nå er ikke døde dyr noe nytt for ham. Dan Gunnar Sixten Karlsson er aktiv i nevnte jeger- og fiskeforening, ivrig jeger og han driver også med ettersøk av skadeskutte dyr og dyr som skades i trafikken.

Men som ansvarlig jeger reagerer han sterkt på det han fant i bekken ved Oppsjø. – Dyr har også et liv, og når det skal avlives skal det skje på en skikkelig måte. Den beste måten å avlive en katt på er å ta den med til en veterinær. Det er heller ikke inhumant å avlive dyret ved skyting. Men det må skje på forsvarlig vis. Og man slenger bare ikke fra seg et dødt dyr på den måten. Det er helt respektløst, forklarer Karlsson.

Bur

I tillegg til å kaste den døde katten i bekken, har dem som avlivet katten også kastet fra seg et kattebur ned i en skråning. – Mange turgåere benytter stien på vei til Oppsjø. Også barn. Jeg er glad det ikke var barn som fant den døde katten. For dette var ikke noe hyggelig syn, fastslår han.

Det er for øvrig mer enn en person som var med på katteavlivingen. Fotspor i snøen vitnet tydelig om det.

Veterinær

Dan Gunnar Sixten Karlsson tok med seg den døde katten til veterinær Lasse Lundgaard ved Borg dyreklinikk. – Vi ville se om den var chippet slik at vi kunne finne eieren. Men det var den ikke. Undersøkelsen viste for øvrig at katten var skutt i hodet. Trolig med en kaliber 22 våpen, avslutter han.

Artikkeltags