Andre personer har både fått skylda og tillagt seg æren for den hasardiøse mopedkjøringen i 1976.

I går ble ryktene om en annen navngitt person lagt døde, samtidig som Ronny Remme detaljert fortalte historien om hva som skjedde på toppen av Borregaardspipa.

I dag starter rivingen av den gamle pipa.

Et par runder

Veldig mange sarpinger har i mange år ledd godt av historien som de fleste trodde var en skikkelig lokalskrøne fra industrimiljøet. Selv vakta i B-porten på Borregaard trodde inntil i går at mopedhistorien bare var et rykte.

- Jeg jobbet sekstimers nattskift og kjørte som vanlig min Tempo Zafir. Kjedestrammeren måtte sveises og jeg hadde jo sveiseapparatet mitt liggende på toppen av pipa, forteller Remme til SA.

Sportsmodellen av Tempomopeden ble deretter kjørt inn på den utvendige arbeidsheisen som ble brukt under byggingen av Borregaardspipa. På toppen av den nesten 150 meter høye pipa var det en glideforskaling som en rund plattform utenfor pipeveggen. Der gikk bygningsarbeiderne fra heisen med trillebår og betong.

- Jeg sveiset kjedestrammeren og fant deretter ut at jeg skulle ta meg et par runder med mopeden, forteller Remme.

Mye rabalder

Noen kolleger fikk spørsmål om å gjøre det samme, men avslo tilbudet. Ronny Remme jobbet hos Selmer, som bygde landemerket i Sarpsborg for 13 millioner kroner den gangen.

- Det ble veldig mye rabalder, husker jeg. Heldigvis gikk det over etter en tid, sier mopedmannen.

Han forteller at det var vindbeskyttelse rundt pipetoppen og at det ikke var spesielt bredt der oppe. Diameteren på toppen er bare 8 meter. Remme jobbet med pipebyggingen fra start til mål og synes det er veldig synd at den nå skal rives.

- Det morsomste synes jeg var at politiet slet med å finne ut hva de skulle ta meg for, slik at det endte med at de valgte å la meg gå, minnes han.

53-åringen mener at bedriften som har fått oppdraget med rivingen har en komplisert jobb foran seg. Armeringen står tett hele veien fra bunn til topp, med armeringsjern med 12 - 16 millimeters tykkelse.

Ungdommelig mot

Bedriften Deco, som nå starter med å rive pipa, har montert en ny arbeidsheis på utsiden av pipeløpet. Remme var villig til å ta med mopeden til topps igjen for å ta bilder, men dette lot seg ikke gjennomføre i går.

- Jeg har kjørt moped siden jeg var liten gutt og har god kontroll på tohjulinger med motor. Men nå tror jeg ikke at jeg har balanse til det jeg gjorde som 20-åring en natt i februar 1976, sier han.

I dag kjører Ronny Remme tråsykkel. Han akter å følge med når pipa skal rives.

- Det blir på en måte litt vemodig. Jeg har tross alt gode minner i hukommelsen, gliser mopedmannen.