36-åringen fra Sarpsborg er igjen anmeldt for ulovlig bilkjøring etter at han kjørte av veien i Ullerøy på vei til sin egen rettssak – der han blant annet er tiltalt for kjøring uten førerkort.

I går formiddag fikk politiet flere meldinger om en bil som hadde kjørt av veien ved avkjøringen til Ullerøy på riksvei 110. Bilen hadde da kjørt inn i et tre og hadde stanset ved en bekk. Da politipatruljen kom til stedet, var det ingen personer å se. Men bilen gikk fortsatt på tomgang og var dessuten låst.

Politiet forsøkte derfor å komme i kontakt med bileieren, uten at dette ga umiddelbare resultater.

Var tiltalt i tingretten

Det var kanskje ikke så rart at det var vanskelig å komme i kontakt med den 36 år gamle bileieren, for han hadde nemlig klart å komme seg videre og befant seg på dette tidspunktet i rettssal 3 i Sarpsborg tinghus, som tiltalt i en straffesak. Tiltalen mot ham inneholder for øvrig ett tilfelle av kjøring uten gyldig førerkort i september 2007. Men 36-åringen måtte også svare for flere andre straffbare handlinger under tirsdagens hovedforhandling.

Ifølge tiltalen mottok han en septemberdag 2007 to dieselbetalingskort med kode tilhørende en navngitt person som var stjålet fra et transportfirma i Sarpsborg samme dag.

Ved 14 anledninger de to påfølgende dagene skal han så ha brukt disse kortene og koden til å uberettiget skaffe seg diesel for rundt 94.000 kroner fra bensinstasjoner i Fredrikstad og Sarpsborg.

– Erkjente kjøringen

Den opprinnelige tiltalen omfattet noen flere forhold enn disse, men påtalemyndigheten frafalt tiltalen som omhandlet motorsykkelkjøring uten førerkort i en hastighet på 186 kilometer i timen på E6 i Rygge i juli 2008. Tiltalen som omhandlet bedrageri gjennom at han skulle ha handlet varer for over 1.100 kroner med et stjålet bensinkort ved en bensinstasjon i Sarpsborg-distriktet ble også frafalt. – Når det gjelder de øvrige postene i den endrede tiltalen, så erkjente han disse forholdene, opplyser 36-åringens forsvarer, advokat Espen Wangberg, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nå må 36-åringen igjen måtte regne med å svare for seg når det gjelder kjøring uten gyldig førerkort.

– Bileier erkjenner å ha kjørt bilen uten å inneha gyldig førerkort, og er anmeldt for dette, opplyser operasjonsleder Tommy Moen ved Østfold politidistrikt.

Operasjonslederen kunne i går videre opplyse at bilen ble tauet bort for eierens regning, da den sto trafikkfarlig til.