En 26 år gamle sarping skal ha kommandert sin egen kamphund til å angripe en politibetjent under en pågripelse i Sarpsborg sentrum.

Det var om ettermiddagen onsdag 7. mars i fjor situasjonen utviklet seg da en politibetjent skulle pågripe 26-åringen ved bussterminalen i Sarpsborg, der han var ventet å komme fra Fredrikstad med bussen. For ved ankomst Sarpsborg var han tydeligvis lite interessert i å overgi seg.

Trusler og vold mot vektere

Statsadvokatene i Oslo har nå tatt ut tiltale mot 26-åringen, og han må møte i Sarpsborg tingrett 13. mai. 26-åringen er tiltalt for hundeangrepet og for en rekke andre forhold.

Ifølge tiltalen skal han ha kommandert sin egen hund til å angripe politibetjenten som var i ferd med å pågripe ham. Kamphunden bet politimannen i hånden. Heldigvis for politibetjenten hadde han på seg vernehansker, og unngikk dermed å bli skadet.

BILDESERIE: Kamphund angrep politimann

Bakgrunnen for denne dramatiske pågripelsen var at 26-åringen kort tid tidligere skal ha kommet med trusler og å ha utøvd vold mot to vektere ved Østfoldhallen.

Kidnappet og mishandlet

Ifølge tiltalen skal han også her ha forsøkt å få hunden sin til å angripe de to vektere som var i ferd med å pågripe en annen kjent kriminell fra Sarpsborg for et innbrudd. 26-åringen skal gjennom trusler ha ropt til vekterne at de skulle slippe mannen. Blant annet skal han ha ropt noe sånt som «vil du at jeg skal ta opp gunneren og skyte dere». I tillegg skal han ha dunket hodet til den ene vekteren inn i et busskur og forsøkt å sparke til den andre.

I tillegg er sarpingen tiltalt for en grov kidnappingssak i Sarpsborg i august 2006. Ifølge tiltalen skal han sammen med tre andre personer - blant annet en 28 år gammel Sarpsborg-kvinne - ha bortført en Sarpsborg-mann i 30-årene fra en leilighet i Skjeberg og holdt ham fanget i halvannet døgn.

I løpet av denne tiden skal kidnappingsofferet har blitt slått, sparket, truet med pistol og fått en strømledning festet til hodet.