Gå til sidens hovedinnhold

Lærer tiltalt for samleier med elev (14)

Artikkelen er over 12 år gammel

I over 13 måneder skal Sarpsborg-læreren ha hatt flere samleier med en mindreårig gutt som var elev ved ungdomsskolen der han jobbet.

15. januar i år ble Sarpsborg-læreren varetektsfengslet i to uker av Sarpsborg tingrett, etter at han ble pågrepet et par dager i forveien. Bakgrunnen for pågripelsen var at politiet hadde mottatt en anmeldelse som gikk ut på at læreren ved flere anledninger skal ha hatt seksuell omgang med den unge gutten som var elev ved ungdomsskolen, der læreren er ansatt.

LES OGSÅ: Lærer siktet for overgrep mot elev

Læreren ble løslatt fra varetekt før varetektstiden gikk ut, men siktelsen ble opprettholdt.

LES OGSÅ: Utuktsiktet lærer løslatt

Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale mot Sarpsborg-læreren, og i tre dager fra og med 25. november vil det bli avholdt hovedforhandling i Sarpsborg tingrett. Etter det SA kjenner til, er det guttens forklaringer som alene ligger til grunn for at tiltale nå er tatt ut.

Flere samleier

Ifølge tiltalen skal læreren ved flere anledninger ha hatt ulike former for samleie med ungdomsskoleeleven i perioden 1. desember 2007 og fram til 11. januar i år – få dager før læreren ble pågrepet av politiet i sitt eget hjem i Sarpsborg – og på en tid der gutten ennå ikke hadde fylt 16 år. Da de angivelige overgrepene startet var gutten bare 14 år gammel.

Sarpsborg-læreren er tiltalt etter straffelovens paragraf 196 første ledd, som omhandler seksuell omgang med barn under 16 år. Sarpsborg-læreren er også tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som lærer, gjennom å ha skaffet seg den seksuelle omgangen mens han var i et tillitsforhold med sin egen elev.

Avviser anklagene

Sarpsborg-læreren har helt siden han ble pågrepet i midten av januar nektet ethvert kjennskap til det han har vært siktet og nå tiltalt for.

- Min klient avviser fullstendig innholdet i anklagene som er rettet mot ham, sier lærerens forsvarer, advokat Henrik Bliksrud.

Den tiltalte læreren ble sykemeldt etter at han ble pågrepet og siktet for de grove sex-overgrepene. Forsvareren legger ikke skjul på at de alvorlige anklagene har satt sitt preg på hans klient.

- Denne saken har vært og er en stor påkjenning for min klient. Derfor ser han nå fram til å få saken opp for retten, sier han.

Populær lærer

Kilder SA har vært i kontakt med forteller at den sex-tiltalte læreren i lang tid har vært en populær lærer ved den aktuelle skolen, og forteller at læreren har vært en solid ressurs for flere av elevene ved skolen.

Politiadvokat Inger Marie Berg Papworth er aktor i rettssaken som starter i Sarpsborg tingrett 25. november.