Livsfarlig innbruddArtikkelen er over 5 år gammel

To ganger i løpet av kort tid har noen brutt seg inn i samme transformatorstasjon. Kjersti Kirkeby i Hafslund Nett frykter at liv skal gå tapt.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er direkte livsfarlig å ta seg inn i disse anleggene, sier informasjonssjefen i Hafslund Nett til SA. Til tross for at området er sikret med piggtrådgjerde, påsatt skilter med advarsel om høyspenning og er låst, er det gjort to innbrudd i løpet av en ukes tid.

Livsfarlig

Hafslund Nett eier stasjonen, som er plassert ved det gamle Smelteverket. Der står det altså to transformatorer som transformerer spenningsnivå fra 50 kV til 5 kV.

– Det er gode grunner for at vi har merket området med «høyspenning - livsfare». Men dette blir altså ikke respektert av alle. Tyvene setter seg selv i livsfare, og vi må få satt en stopper for dette, sier Kirkeby.

Tyvene har klippet over gjerder for å komme seg inn på områdene.– Ingen store verdier

Begge innbruddene er politianmeldt. Både Kirkeby og fungerende kriminalsjef Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon er rimelig sikre på hva tyvene er ute etter: Kobber. Ved et tilfelle er en tykk kabel skåret opp, antagelig for å se om den inneholdt kobber.

– Det er svært lite kobber å få tak i eller andre verdier for den sakens skyld. Tyvene risikerer med andre ord sine egne liv for bare små beløp, påpeker Kirkeby.

Les mer om denne saken i e-avisen (klikk på bildet under) eller papirutgaven av SA torsdag 16. august.

Artikkeltags