Livsfarlig lekeplass

ENGASJERT: Mira og hunden Lakris liker å gå tur i Vistergropa. Hun vil at noen skal ta ansvar og sørge for at det blir trygt igjen. ? Det må bli satt opp gjerder, mener niåringen. (Foto: Anders Olavesen)

ENGASJERT: Mira og hunden Lakris liker å gå tur i Vistergropa. Hun vil at noen skal ta ansvar og sørge for at det blir trygt igjen. ? Det må bli satt opp gjerder, mener niåringen. (Foto: Anders Olavesen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mira (9) tør ikke lenger å gå tur med hunden Lakris ved sanduttaket i Vistergropa. Et lekeområde i generasjoner har blitt en potensiell dødsfelle.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Jeg synes det er trist at lekeplassen vår har blitt slik. Det er skummelt å være her, og jeg vil ikke lenger gå opp hit uten at mamma eller pappa er med. Man dør hvis man faller utfor. De burde sette opp gjerder slik at det ble trygt, sier Mira Marie Magnus Folkestad.

Raskant på 50 meter

I årevis har sanduttaket i Vistergropa blitt ivrig frekventert av barn i området, sommer som vinter. Små vanndammer med rumpetroll og salamandere, og et landskap som skapt for akebakker, har lokket lekne smårollinger til stedet.

Med tiden har imidlertid sanduttaket ekspandert, og raskanter på anslagsvis 50 meter ligger i umiddelbar tilknytning til et ellers ufarlig landskap, det uten noen form for avskjerming. Noen sekunders barnslig kappløp fra mer harmløse sandformasjoner kan resultere i den sikre død.

– Vi visste ikke at det var så brutalt her oppe før Mira kom hjem og fortalte oss det i vår. Tidligere har området de har lekt i vært skjermet av kratt og skog, og man måtte mer bevisst søke seg ut av det. Nå er det helt åpent, og man kan ikke forvente at barn klarer å ta alle de rette forholdsreglene. Barn må ha hindringer, sier Miras far, Knut-Martin Folkestad.

Engasjert jente

Familien Folkestad og naboene i Gamle Kongevei har lenge vurdert å ta kontakt med de ansvarlige for sanduttaket, men Mira så seg lei på situasjonen og ringte i stedet SA på egen hånd.

– Jeg liker å være her, men slik det er nå er det for farlig. Jeg håper at noen kan gjøre noe med det, sier hun.Knut-Martin er ikke overrasket over datterens engasjement.

– Hun er en omtenksom og rettferdig jente, som også har involvert seg på andre fronter, blant annet i Plan Fadder.

– Lover å sjekke det ut

Det er det kommunale selskapet Borg Næring og Eiendom som har ansvaret for sanduttaket det dreier seg om. Daglig leder Arnt Pettersen lover å se på saken.

– Dette har ikke vært en problemstilling hittil, men når vi får slike henvendelser skal vi selvfølgelig se nærmere på det, sier han.

Artikkeltags