Den 38 år gamle sarpingen er i Sarpsborg tingrett dømt til fem måneders fengsel for en rekke kriminelle forhold.

To av forholdene gjelder hans 65 kilo tunge rottweilerhund. Her er 38-åringen dømt for brudd på hundeloven, som går på at hundeholder har unnlatt å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angrep eller skadet et dyr eller en person.

Plagsom opptreden overfor hundeier

Ifølge dommen fra Sarpsborg tingrett skal denne rottweileren ha gått til angrep på en terrierhund som sto bundet fast i en hage i Sarpsborg sentrum 16. mars i fjor. Terreieren fikk flenger og sårskader etter angrepet, og måtte få behandling av veterinær. Ifølge dommen har ikke 38-åringen ha oppfylt sin aktsomhetsplikt og han må derfor bebreides for at hunden hans angrep terrieren.

38-åringen er også dømt for plagsom opptreden overfor den kvinnelige eieren av terrieren. Nøyaktig tre måneder etter hundeangrepet ga han hundeeieren flere mildt sagt nedsettende karakteristikker da han syklet forbi huset hennes.

Bet hundeeier til blods

Men terrieren er ikke den eneste som har fått smake rottweilerens aggresjon. 29. oktober i fjor bet den seg fast i en siberian-huskey på Borgenhaugen da hundeeieren var ute og gikk tur med sistnevnte. Da eieren av siberian-huskeyen forsøkte å få løs hunden sin, ble han bitt i hånden av den aggressive rottweileren slik at han begynte å blø. Forbipasserende kom til unnsetning og fikk varslet politiet. Hundeeieren fikk for øvrig en skole ødelagt som en følge av hundebittene.

38-åringen er dømt til å betale 1.928 kroner i erstatning til eieren av terrieren og 4.879 kroner til eieren av siberian-huskeyen.

Men dommen mot Sarpsborg-mannen omfatter langt flere forhold enn de to hundeangrepene.

Angrep "rival" med moped

Blant annet gikk han til angrep mot en «rival» med moped. Mens rivalen gikk over Sarpsborg torg, kjørte 38-åringen opp på siden av denne «rivalen» og slo borti ham.

I tillegg til hundeangrep og mopedangrep, er 38-åringen dømt for flere tilfeller av brudd på narkotikalovgivningen.

Han er også dømt for å ha kjørt både bil og motorsykkel uten at han har gyldig førerkort for dette. Når det gjelder ulovlig kjøring med motorsykkel, så gjelder dette en episode i Sikkelandsveien på Ise i april i fjor. Under kjøringen nektet 38-åringen å stanse for politiet, selv om de ga tegn til dette, noe som resulterte i en lengre og halsbrekkende politijakt. Flere patruljer deltok i jakten, som endte i Nordbyveien. Under denne kjøreturen kan heller ikke 38-åringen sies å ha vært i kjørbar stand. Utåndingsprøven som ble tatt av ham tre kvarter etter kjøringen viste en promille på 1,8.