Må i fengsel etter elevsex

OPPREISNING: En tidligere lærer er dømt til seks måneders fengsel for å ha hatt samleie med en elev på 16 år under en hyttetur i Sarpsborg i juni i fjor. Advokat Kristin Morch er bistandsadvokat for den nå 17 år gamle gutten som er tilkjent 35.000 kroner fra sin tidligere lærer.

OPPREISNING: En tidligere lærer er dømt til seks måneders fengsel for å ha hatt samleie med en elev på 16 år under en hyttetur i Sarpsborg i juni i fjor. Advokat Kristin Morch er bistandsadvokat for den nå 17 år gamle gutten som er tilkjent 35.000 kroner fra sin tidligere lærer. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

En kvinnelige ungdomsskolelærer er dømt til seks måneders fengsel etter at hun hadde sex med en avgangselev på en hytte i Sarpsborg i fjor sommer.

DEL

I forrige uke møtte den tidligere ungdomsskoleeleven sin tidligere lærer, i Sarpsborg tingrett.

Der sto kvinnen tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med sin tidligere elev. Den tidligere læreren innrømmet at hun gjennomførte et samleie med den da 16 år gamle gutten på en hytte i Sarpsborg i juni 2011. Like før rettssaken ble holdt i Sarpsborg tingrett i forrige uke sa hun opp jobben som ungdomsskolelærer ved en skole i Østfold.

Presset

Under rettssaken forklarte den nå 17 år gamle gutten at han følte seg presset til å sove sammen med sin daværende lærer under en hyttetur i Sarpsborg med flere elever. Under rettssaken forklarte også kvinnen at hun, som på det tidspunktet var 29 år gammel, var betatt av 16-åringen. Selv om hun ga uttrykk for at hun var usikker på hvem av de to som var mest pågående, tok hun det hele og fulle ansvaret for det som skjedde på hytta den dagen.

– Som voksenperson skulle jeg bremset det, men det gjorde jeg ikke, sa hun i retten.

Sarpsborg tingrett var på linje med aktor i saken, politiadvokat Arild Eikaas, når det gjaldt straffutmålingen.

Misbrukt stilling

Etter å ha slått fast at kvinnen hadde misbrukt sin stilling som lærer for å skaffe seg seksuell omgang, fastsatte retten straffen til seks måneders ubetinget fengsel. Kvinnen ble også idømt rettighetstap på fem år, hvilket innebærer at hun ikke har lov til å jobbe som blant annet lærer i en fem års periode.

Videre ble den nå 17 år gamle gutten, som under rettssaken forklarte seg søvnvansker, stigmatisering, baksnakking og forandring i personlighet etter det som skjedde, tilkjent oppreisning på 35.000 kroner fra sin tidligere lærer.

Under rettssaken omtalte flere vitner den tidligere ungdomsskolelæreren som en lærer med en spesiell tilnærming til elevene. De forklarte at hun koste og klemte elevene, og at hun fikk en advarsel av skoleledelsen hvor hun jobbet etter at hun ble sett sittende på fanget til en av elevene.

Artikkeltags