Makrell nok til alle i Skjebergkilen

Håpefull:  Rawaz Faraj (11) gjorde et flott kast med stanga, og håpet sterkt på å få napp.

Håpefull: Rawaz Faraj (11) gjorde et flott kast med stanga, og håpet sterkt på å få napp. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Selv om mandagsværet var meget variabelt, hindret det ikke de mest ivrige til å prøve fiskelykken.

Med truende skyer og varsel om ekstremvær var det ikke gitt at det skulle være mange på Høysand brygge denne mandag formiddagen. På lørdag hadde det vært minst tretti fiskere på samme sted, og trangt om plassen. Men sammen dro de opp flere hundre makrell.

Da var det adskillig mer bekvemt denne dagen, med fire-fem stykker, som ble redusert til tre etter en kort, kraftig regnskur.

Napp!

Christian Tønnesen (33) satt bedagelig på bryggekanten. Han hadde akkurat sendt sine to sønner på ferie til besteforeldre, kona lå og sov enda, og han syntes livet var helt greit.

– Jeg har vært her en halvtime, og ikke fått noe. Jeg tror ikke jeg får noe heller, det er for varmt. Da er den nok lenger ut i fjorden.

Mens han står og forklarer hvor lite det egentlig teller å få fisk, og at det er deilig å fiske uansett, begynner vannflaten å leve. silda spretter villig.

– Det er et tydelig tegn på at noe jager den, sier en plutselig mye ivrigere Tønnesen. Og før han får snakket ut står stanga i bue, og han kan ivrig dra i land en fin makrell. Denne skulle nytes til lunch.

Snørerot

Rett ved står Rawaz Faraj(11) og sender lange, misunnelige blikk.

– Jeg pleier å være her noen ganger. I går fikk jeg en makrell på den andre siden. Og den smakte kjempegodt. Den smaker jo best den du fisker selv.

Mens vi pratet gikk floket det seg plutselig til, snøret satt seg fast i snella og han fikk ikke sveivet inn.

- Åh, så dumt. For jeg tror jeg har noe på.

Han drar inn litt snøre med hånda, og blir litt i tvil. Så får han løsnet floken og begynte å sveie inn på nytt. Snøret ser slakt ut, enten så var det ikek noe, eller så hadde den sluppet.

– Det er to

Men i det snøret nesten er inne, kjenner han det.

– Det er noe på, se - det er to!

En sprekkeferdig Faraj fikk hjelp av Kåre Ravneng til å dra de over bryggekanten, og danset nesten rundt med fangsten, før han løp og hentet mobilen for å forevige det hele.

På den andre siden av brygga sto Daniel Johansen(33). Opprinnelig fra København, men nå flyttet til Sarpsborg i april etter å ha funnet kjærligheten her.

– Jeg fikk 13 makrell her på lørdag, men i dag ser det ikke ut som jeg får noe. Men det gjør egentlig ikke noe, det er bare avslappende å stå her ved vannet og tenke.

Og så lenge SA var på besøk ble det ikke flere fisk. Rett etterpå åpnet himmelen seg. Kanskje det ga bedre resultat?

Artikkeltags