Minnes Gressum i takknemlighet

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tidligere ordfører Thorvald Gressum (77) døde onsdag og ble hedret i bystyret torsdag kveld.

DEL

Det var ordfører Jan O. Engsmyr som kunne meddele bystyret torsdag kveld at hans forgjenger, Thorvald Gressum, døde onsdag etter lengre tids sykdom. Han ble minnet med ett minutts stillhet.

- Gressum overtok som ordfører i gamle Sarpsborg kommune etter Eugen Olsen. Gressum satt da som ordfører i en periode fra 1984 fram til kommunesammenslåingen i 1992. Han var også den siste ordfører i gamle Sarpsborg kommune og den første ordfører i nye Sarpsborg kommune, hvor han var ordfører i første bystyreperiode ut året 1995, opplyste Engsmyr i minnetalen.

- Gressum var ingen mann av store ord, men når han sa noe, var det vekt i det. For eksempel i dette utsagnet: "I henimot to generasjoner har Sarpsborg Arbeiderparti sittet med flertallet i bystyret. Det forplikter. Vi har ingen å skylde på."

- Vi minnes Thorvald Gressum i takknemlighet for den innsatsen han gjennom mange år fikk legge ned for Sarpsborgs innbyggere og Sarpsborg kommune. Vi lyser fred over Thorvald Gressums minne, avsluttet ordfører Jan O. Engsmyr.

Artikkeltags