- Jeg oppfattet også initiativet til å gjelde den økte markedskampen generelt, hvilket betyr Fredrikstad, Halden, Moss og Svinesund/Nordby, sier daglig leder og eier av Stamsaas, Lars Erichsen til SA.

For ham som har utsalg både i Fredrikstad og Moss er det temmelig uinteressant å bruke penger på å flytte kundene sine fra andre steder til Sarpsborg.

- Det hjelper ikke å gå sammen en liten gruppe, vi må være mange hvis målet er å stå mot andre handelsområder, sier han.

Flytte ut?

Bilbransjen kom til Tunejordet lenge før kremmere av andre forbruks- og kapitalvarer tenkte tanken. Nå er det ifølge Erichsen ikke lenger så viktig med denne beliggenheten.

- Tidligere kunne vi ha 20-30 kunder innom butikken en vanlig ettermiddag. I dag kan tallet være helt nede i fem. Dette betyr absolutt ikke at vi selger færre biler, men snarere at folk forbereder seg og ser på annonser på internett, sier han.

Dermed er det ikke lenger så veldig viktig at bilforretningene har sentral beliggenhet i områder hvor det ferdes mange mennesker.

- Betyr det at dere var de første som flyttet inn på Tunejordet og blir de første som flytter ut?

- Tomteverdiene har jo økt mye nå, men det er jo ikke bare å flytte heller, svarer han.