Nå er pengene levert

overrekkelsen: Audun Grotterød leverte selv sjekken på 400.000 til doktor Wolfgang Lilleby (t.v) og professor Leonardo A. Meza-Zepeda ved Oslo Universitetssykehus.foto: privat

overrekkelsen: Audun Grotterød leverte selv sjekken på 400.000 til doktor Wolfgang Lilleby (t.v) og professor Leonardo A. Meza-Zepeda ved Oslo Universitetssykehus.foto: privat Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kreftsyke Audun Grotterød sørget selv for å overlevere sjekken til legene ved Oslo Universitetssykehus.

SAs lesere ble kjent med 42 år gamle Grotterød denne våren.

LES OGSÅ: Når tiden ikke strekker til...

Da satte han sitt ansikt på en kreftform som vanligvis ikke får de store overskriftene.

Grotterød har nyrekreft med spredning. Han er dessuten rammet av en svært hissig krefttype. Det finnes ingen kur for hans sykdom.

Et lyspunkt i livet

Men siden han fikk den verst tenkelige beskjeden ved juletider i fjor, har det vært mange lyspunkter i livet. Et av dem var støttekonserten på Quality Hotel & Resort på Grålum i april i år. Venner og bekjente av Grotterød tok initiativet til konserten.

Målet var fullt hus, 800 mennesker, og å samle inn 200.000 kroner.

LES OGSÅ: Fullt hus for Audun

Men summen ble faktisk dobbelt så stor.

Et konkret prosjekt

Nylig dro altså sarpingen selv inn til Oslo Universitetssykehus og leverte pengene.

Grotterød takker nok en gang alle sarpingene som ga penger til nyrekreftforskning.

– Beløpet ble mye større enn jeg hadde sett for meg. Jeg har fått mye skryt og gode tilbakemeldinger på hva vi har fått til her i Sarpsborg. Det som er bra, er at pengene skal gå til et håndfast prosjekt. Vi vet at pengene kommer godt med og brukes til noe fornuftig, sier 42-åringen til SA.

Pilotprosjektet, som er utarbeidet og ledet av doktor Wolfgang Lilleby, skal komme nyrekreftpasienter til gode ved at man skal forsøke mer individuell og målrettet medikamentell behandlig av pasienter med avansert nyrekreft.

– Stafettpinnen er nå overtatt av andre. Det gleder meg stort. Det skal nå arrangeres et løp i Nordstrand og en golfturnering i Drammen i sommer, hvor inntektene går til nyrekreftforskning, forteller Grotterød.

Artikkeltags