Nå mobiliseres det for Forsberg

Denne Facebook-siden ble i morgentimene opprettet for Thor Erik Forsberg. Nå slutter Østfold AUF seg helhjertet til kampen. (Skjermdump fra facebook.com)

Denne Facebook-siden ble i morgentimene opprettet for Thor Erik Forsberg. Nå slutter Østfold AUF seg helhjertet til kampen. (Skjermdump fra facebook.com)

Artikkelen er over 7 år gammel

Østfold AUF gir full støtte til stortingsrepresentanten.

DEL

Thor Erik Forsberg står i dag fram eksklusivt i SA om sitt cannabisbruk. Røykingen kan se ut til å koste ham stortingsplassen.

Nå mobiliseres det imidlertid på grasrota i Østfold Ap. Tidligere i dag ble Facebook-gruppa "Folk for Forsberg" startet.

"Vi ønsker ikke et Arbeiderparti hvor man straffes for å være åpen og ærlig, hvor det er et krav om plettfri vandel for å ha tunge verv og hvor det ikke er rom for alle typer mennesker," heter det om gruppa.

Hvem som står bak gruppa er foreløpig ukjent.

Nå får 32-åringen fra Sarpsborg også full tillit fra Østfold AUF.

Organisatorisk nestleder Amalie Henriksen sier at ungdomsorganisasjonen mener det er uforståelig at nominasjonskomiteen velger å stenge Thor Erik Forsberg ute av nominasjonsprosessen, uten å søke råd hos medlemmene.

- Det vitner om mangel på tillit til partiets og AUFs egne medlemmer, sier hun, og mener Aps nominasjonskomité ikke har rett til å stoppe den kandidaten som er foreslått av flest organisasjonsledd i partiet og fagbevegelsen.

- Thor Erik har fortsatt en jobb å gjøre på Stortinget, slår hun fast.

- Bør han sitte på Stortinget når han har gjort seg skyldig i gjentatte lovbrudd?

- Vi stoler på at politiet og rettsvesenet tar seg av lovbruddene. Vi er interessert i politikeren, sier Henriksen til SA.

Østfold AUF sitt representantskap har vedtatt at Thor Erik Forsberg skal være deres kandidat til stortingsvalget neste år.

Likevel har ungdomspartiets representant i nominasjonskomiteen vært med på det enstemmige vedtaket om å vrake Forsberg på grunn av cannabis-bruken.

- Vedkommende har stemt uten å ha snakket med medlemmene først. Fylkesstyret har behandlet denne saken i helga og vi har vedtatt at vi fortsatt skal støtte Forsberg, sier Henriksen.

- Vi kommer ikke til å gi oss uten kamp, det er helt sikkert!

Følg debatten i saken her

Artikkeltags