Nekter for å ha noe med drapet å gjøre

Per Bjørge er forsvarer til 19-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Arsad Tofig Mohammad.

Per Bjørge er forsvarer til 19-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Arsad Tofig Mohammad. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

19-åringen som er siktet i Trøsken-drapet nekter for å ha noe med handlingen å gjøre.

DEL

Den 19 år gamle mannen var selv til stede under fengslingsmøtet i Sarpsborg tingrett klokken 11.00 i dag. Han møtte sammen med sin forsvarer Per Bjørge.

– Han hevder helt klart at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Bjørge til SA. – Han er dratt inn i det på grunn av sin kjennskap til sakens øvrige personer. Han har ikke noe med handlingene å gjøre.

Nekter straffskyld

Også 25-åringen som er siktet nekter straffskyld.

- Min klient stiller seg uforstående til det han er siktet for. Han erkjenner ikke straffskyld og vil begjære seg løslatt, sier forsvarer Thor Anders Smith Hoen til VG.

Unge sarpinger

Politiet har pågrepet og siktet tre personer for drap eller medvirkning til drappå Arshad Tofiq Mohammad Taher. Det er tre unge sarpinger på 19 år, 24 år og 25 år som ikke er kjent av politiet fra tidligere. De er siktet etter straffeloven § 233 1. ledd for drap eller medvirkning til drap.

Tre fengslingsmøter

De siktede framstilles for fengsling i dag. Første fengslingsmøte ble holdt klokken 10.00. Da ble 24-åringen framstilt for fengsling. Han forsvares av Lars Dahlback. Klokken 12.00 er det fengslingsmøte for den eldste av de siktete som er født i 1987. Hans forsvarer er Thor Anders Smith Hoen.

Funnet ved Trøsken bru

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet av en ung gutt ved Trøsken bru lørdag 8. juni. Drapsofferet er 30 år gammel og irakisk kurder. Han kom til Norge midt på 2000-tallet, men har fått avslag på sin søknad om opphold i Norge. Han er følgelig ikke norsk statsborger. Mannen vanket i et miljø hvor det ble begått endel kriminalitet.

Artikkeltags