Ny Inspiria-ledelse på plass

På tirsdagens generalforsamling i Inspiria Science Center ble Stein Lier-Hansen (bildet) valgt til ny styreleder, mens Geir Endregard ble ansatt som ny administrerende direktør. (Foto: Terje Pedersen, ANB)

På tirsdagens generalforsamling i Inspiria Science Center ble Stein Lier-Hansen (bildet) valgt til ny styreleder, mens Geir Endregard ble ansatt som ny administrerende direktør. (Foto: Terje Pedersen, ANB)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Stein Lier-Hansen (57) er valgt til ny styreleder i Inspiria Science Center, mens Geir Endregard (46), som i dag er generalsekretær i Astma- og Allergiforbundet, er ansatt som ny administrerende direktør ved vitensenteret på Grålum.

Det ble klart på tirsdagens generalforsamling i Inspiria Science Center.

Lier-Hansen overtar styrelederjobben etter Osmund Ueland, mens Geir Endregard går inn i jobben som Bjørn Winther Johansen har hatt.

- Tung satsing

«På dagens generalforsamling ble også prosessen med å få alle Østfold-kommunene med på eiersiden avsluttet, og selskapet har knyttet til seg en rekke sentrale personer som «ambassadører» gjennom et såkalt «advisory board». Med disse grepene satses det tungt på å befeste senteret som en nasjonal spydspiss for kunnskap om naturvitenskap og teknologi», heter det i en pressemelding fra vitensenterets nye ledelse.

Avtroppende styreleder Osmund Ueland er fornøyd med den løsning som nå er kommet vedrørende ny Inspiria-ledelse.

- Dette er en ny stor milepæl for Inspiria. At to så dyktige og kunnskapsrike personer har sagt ja til å ta stafettpinnen videre betyr mye for senteret og faktisk også meg personlig. Dette bekrefter at Inspira allerede har fått en posisjon og har potensiale til å bli veldig viktig, for ikke bare Østfold, men hele Norge. Å få alle kommunene inn som aksjonærer og få på plass et «advisory board» har også vært to av mine drømmer, sier Osmund Ueland.

Bred erfaring

Stein Lier-Hansen har en bred og variert bakgrunn fra både næringsliv, politikk og organisasjonsliv. Han er i dag administrerende direktør i Norsk Industri, og har tidligere blant annet vært statssekretær i Miljøverndepartementet og generalsekretær i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Geir Endregard har hovedfag i naturmiljøkjemi. Han kommer nå fra stilling som generalsekretær i Norges Astma- og Allergiforbund og har tidligere jobbet med faglige, markedsmessig og informasjonsmessig oppgaver både for Norsk Institutt for Luftforsking (NILU), Norsk folkehjelp og miljøbevegelsen. Han har også erfaring fra moderne undervisningsløsninger rettet mot barn og unge for å stimulere til deres interesse for teknologi og naturfag.

Les mer i onsdagens SA!

Artikkeltags