Ønsker lederskifte

LEDERSKIFTE: Dersom lederen i valgkomiteen, Geir M. Hansen, får det som han vil, går det mot lederskifte i KrF i Sarpsborg om to uker. Hansen var selv til stede på møtet i bystyresalen og er sjokkert over hva han fikk høre.
(Foto: Jarl M. Andersen)

LEDERSKIFTE: Dersom lederen i valgkomiteen, Geir M. Hansen, får det som han vil, går det mot lederskifte i KrF i Sarpsborg om to uker. Hansen var selv til stede på møtet i bystyresalen og er sjokkert over hva han fikk høre. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Geir M. Hansen er tydelig på at han ønsker en annen leder av Sarpsborg KrF. Lederen i valgkomiteen fikk i går et ras av henvendelser fra frustrerte KrF-medlemmer i Sarpsborg.

DEL

– Mange ønsker å kaste lederen i partiet, sier Geir M. Hansen til SA. Han er ikke uenig med dem som ønsker en annen leder enn Inger Marit Sverresen. Lokallaget holder årsmøte 7. februar.

– Lederen er på valg hvert år. Men jeg kan ikke trylle, det må dukke opp en kandidat. Det er ikke slik at folk står i kø for å ta over slike lederverv, sier han.

Lang fartstid

Geir M. Hansen har vært medlem i partiet siden 1977. Han var leder av KrF i Sarpsborg i 4-5 år. Han har dessuten sittet tre perioder i kommunestyret i Skjeberg, to perioder i bystyret og to perioder i fylkestinget for partiet.

– Men noen ganger får man bare lyst til å gi blaffen i hele politikken, sier han.

Denne saken gjør KrF-veteranen både frustrert og lei seg.

– KrF blir gjort til en sekt i stedet for et politisk parti når sånt dukker opp. Lokalpartiet vårt er blitt det sted der det brukes for mye tid på åndelige ting. Det er et bønnemøte-preg over møtene våre. Det er feil med en slik sammenblanding. Man skal ikke oppsøke en KrF-stand for å høre om politikk og bli frelst på samme tid, sier Hansen.

Gikk fra møtet

Han var selv til stede på møtet der Per Haakonsen forfektet at de norske nasjonale tragediene kan være et uttrykk for Guds vrede.

– Jeg gikk i pausen, for jeg orket ikke høre mer. De som satt rundt meg ga også tydelig uttrykk for at dette budskapet var langt over streken. Det var helt horribelt og langt fra det jeg står for. Per Haakonsen skulle aldri vært invitert til et slikt møte. Jeg er sjokkert over hva han sa og jeg tar avstand fra partiledelsen som inviterer en slik foredragsholder, sier Geir M. Hansen.

Vender partiet ryggen

Han tror KrF tar skade av møtet partiet arrangerte i bystyresalen i forrige uke.

– Folk blir selvfølgelig opprørt og det fører til at folk vender partiet ryggen. Jeg håper likevel at noen klarer å skille - KrF er mer enn partiet i Sarpsborg, sier han.

Som leder av valgkomiteen signaliserer han tydelig at han ikke ønsker å innstille Inger Marit Sverresen som leder av lokallaget på ny.

Han føler å ha flertallet av medlemmene med seg i et slikt syn. Men Hansen håper også episoden med foredraget i bystyresalen får flere konsekvenser.

– Jeg har snakket med folk i partiet på Stortinget. Dette må få en form for etterspill, sier han.

Artikkeltags