Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker spillefrie utesteder

Artikkelen er over 13 år gammel

Tidligere spilleavhengig Jan-Erik Bjørnstad har sprukket på puber tidligere.

Nå håper han Sarpsborg kommune vil bruke skjenkeloven til å forby nye spilleautomater på utesteder.

- Personlig var det nødvendigvis ikke på utestedene jeg spilte mest. Allikevel var det som regel der jeg sprakk, etter å ha klart å holde meg spillefri i noen måneder, opplyser Jan-Erik Bjørnstad i Game Over.

Han har flere venner som har lignende erfaring fra å spille pengespill på utesteder.

- Det er ikke bare jeg som har sprukket på steder med alkoholservering. Flere av mine bekjente har gjort det samme. All forskning tilsier at alkoholinntak på steder med spilleautomater har en uheldig virkning, forklarer han.

Svekket argument

Bjørnstad mener det ikke lenger er et argument å plassere automater på steder hvor bare personer over 18 år kan ferdes.

- Kravet om å bruke spillekort på automatene hindrer at yngre personer bruker dem. Dette fordi alder er lagret i kortet. Det gamle argumentet om å plassere automatene på utesteder, faller derfor bort, påpeker han.

Bjørnstad legger ikke skjul på sin bekymring hvis automatspill likevel blir tillatt på fuktige puber.

- Jeg håper at dette ikke blir tillatt i Sarpsborg kommune, innrømmer han.

Drammen i front

Bjørnstad stiller seg positiv til Sosial- og Helsedirektoratets anbefaling om at når skjenkebevilling innvilges, stilles det krav om at utestedene er automatfrie.

- Jeg håper Sarpsborg kommune vil følge den samme linjen som andre foregangskommuner på området som særlig Drammen og også Trondheim. Selv har jeg tidligere spilt meg fra gård og grunn. Et slikt forbud kan nok føre til at andre som har klart å holde seg spillefrie, kan unngå å starte på nytt, legger han til.