MC-klubben Outlaws skal i natt ha vært involvert i et masseslagsmål i Sarpsborg sentrum

Politiet meldte i natt om et masseslagsmål som skal ha funnet sted på et utested i sentrum.

Flere medlemmer av MC-klubben Outlaws skal ha deltatt i slåssingen.

Raskt til stedet

Politiet skal ha kommet raskt til stedet, og pålagt Outlaws-medlemmene å forlate stedet, da de har mistanke om at flere av deres medlemmer skal ha initiert slåssingen.

– Vi fikk inn flere meldinger om hendelsen, og politiet var raskt på stedet. Våre tjenestemenn satte standarden, og fikk kontroll på situasjonen, forteller operasjonsleder Terje Marstad ovenfor SA.

– Informasjonen våre tjenestemenn har innhentet fra stedet, tyder på at det er Outlaws-medlemmene som har startet det hele. Det skal også være et motiv for slåssingen, men dette er foreløpig ikke helt klart for oss, fortsetter han.

Tre innbrakt

Tre medlemmer av MC-klubben har nå blitt innbrakt til politiets varetekt på Grålum, hvor de vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse, ikke følge politiets pålegg og forulemping av politiet.

Én person er også anmeldt for å ha båret en kniv uten aktverdig grunn, da han var beruset.

– Vi har grunn til å tro at det var et eller flere av Outlaws-medlemmene som initierte slåssingen. Tre personer er nå innbrakt til oss, og får sovet av seg rusen. De er innbrakt for ordensforstyrrelse, ikke følge politiets pålegg, og for å ha vært ufine mot polititjenestemennene. De skal ikke ha utøvd vold mot politiet, men vi måtte bruke makt for å få kontroll på de aktuelle. De vil få presentert et forelegg i morgen, opplyser Marstad ovenfor SA.

Et fjerde medlem av MC-klubben som befant seg på utestedet, skal ha etterfulgt politiets pålegg om å forlate stedet, opplyser operasjonsleder.

En person skal ha blitt slått i ansiktet under slåssingen, men vedkommende ønsket ikke å anmelde forholdet.

– Det skal ikke være snakk om noen form for personskade etter hendelsen, sier operasjonslederen.

Reaksjon mot utestedet

Til NRK sier Marstad at også utestedet kan vente seg en reaksjon etter hendelsen.

- Utestedet er pålagt å ha ordensvakt. Det hadde de ikke. I tillegg, så mistenker vi oversjenking. Politiet vil levere et notat til kommunen.

SA oppdaterer saken