Poilitiet etterlyser nå vitner til voldsepisoden i Sarpsborg sentrum søndag ettermiddag.

- Politiet vil naturlig nok følge opp saken og vi ønsker å komme i kontakt med vitner til hendelsen, sier operasjonsleder Alf Solstad i Østfold politidistrikt.

Rundt 30 casuals, som er mer interessert i å lage kvalm enn å se fotball, fra Fredrikstad gikk berserk i Sarpsborg sentrum søndag ettermiddag. Gjengen, som var ikledd FFK-farger, kom gående nedover gågata omtrent en halv time før kampstart. Da supporterne kom på høyde med Dickens, kastet de flere bengalske lys inn på uteserveringen der. De tok også tak i en eldre gjest og slo ham regelrett rett ned, ifølge øyenvitner. Deretter gikk gjengen løs på mannen mens han lå nede og sparket ham. Da tok flere av gjestene ved uteserveringen til motmæle.

- Det ble et skikkelig håndgemeng er periode, forteller Dickens-ansatt Jørgen Andersen.

Flere av supporterne til FFK gikk også inn på restauranten Dickens, der de forøkte å gjøre hærverk på inventaret.

- De kastet også blomsterpotter og inventar rundt i gatene her utenfor serveringen vår, forteller Andersen. Han ringte politiet for å melde om bråket - og for å varlse politiet om at gjengen, bestående av menn på rundt 18-20 år, var på vei til Sarpsborg stadion.

- Gjestene våre skjønte ingen ting. De satt i sola og nøt mat og drikke, så ble de plutselig overfalt av denne gjengen, sier Jørgen Andersen.

Han brukte mye tid på å rydde opp etter vandalene i og rundt uteserveringen søndag ettermidag.

Til Fredriksstad Blad sier representanter fra supporterklubben Plankehaugen at de tar avstand fra opptredenen til casuals-miljøet, og at de nå ønsker en dialog med klubben for å bli kvitt disse bråkmakerne.

- Vi ønsker ønsker ikke å ha noe med slike elementer å gjøre, sier talsmann i Plankehaugen, Jaran Berg til f-b.no