Politiet har opprettet narkosak mot Forsberg

03NYHtn_forsberg-003BLIRETTERFORSKET: Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) vil nå bli gjenstand for en politietterforskning etter at han gjennom mandagens utgave av SA innrømmet å ha brukt cannabis jevnlig for å takle livskriser.

03NYHtn_forsberg-003BLIRETTERFORSKET: Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) vil nå bli gjenstand for en politietterforskning etter at han gjennom mandagens utgave av SA innrømmet å ha brukt cannabis jevnlig for å takle livskriser. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Vil innkalle stortingsrepresentanten til avhør for narkotikamisbruk

DEL

Politiet har startet etterforskning av stortingsrepresentant Thor Erik Forsbergs narkotikabruk.

Det bekrefter fungerende kriminalsjef Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad ved 13-tiden mandag ettermiddag.

– På bakgrunn av de opplysningene som har kommet fram i SA, har politiet funnet det nødvendig og opprette narkotikasak mot ham, sier Andersen.

Avhør

– Vi har opprettet sak og starter etterforskning som går på bruk og besittelse av narkotika. Det at politiet nå har opprettet narkotikasak innebærer at Forsberg vil bli innkalt til avhør. Når det vil skje kan jeg ikke svare på akkurat nå, sier Andersen, som på nåværende tidspunkt ikke kan kommentere den videre etterforskningen ytterligere.

Det er politiet som har tatt et selvstendig initiativ til å iverksette etterforskning mot stortingsrepresentanten fra Arbeiderpartiet.

I mandagens utgave av Sarpsborg Arbeiderblad innrømmer den 32 år gamle politikeren at han har brukt cannabis for å takle livskriser. I intervjuet med SA innrømmer han også at han ved et par anledninger har forsøkt andre narkotiske stoffer, men at disse forsøkene ligger flere år tilbake i tid. I intervjuet fortalte han at han røyket cannabis jevnlig fram til for tre uker siden.

– Jeg røyket cannabis fordi det ga meg en medisinsk effekt. Jeg fikk slappe av og sove. Jeg hadde lange arbeidsdager og bare tre-fire timers søvn hver natt i flere måneder, fortalte han i intervjuet med SA.

Mister plassen?

Innrømmelsene fra den 32 år gamle politikeren blir ikke godt mottatt i Arbeiderpartiets nominasjonskomité. I mandagens SA forteller komiteens leder Arne Øren at de komiteen enstemmig før helgen at Forsbergs narkotikabruk ikke er forenlig med å ha en stortingsplass.

Nå risikerer Sarpsborg-politikeren å miste plassen i landets lovgivende forsamling, og risikerer i stedet å bli straffeforfulgt for narkotikamisbruk.

Vi har opprettet sak og starter etterforskning som går på bruk og besittelse av narkotika kriminalsjef Sigmund Andersen.

Følg debatten i saken her!

Artikkeltags