Pus skutt i øyet

FORFERDELIG: Eirik og Anna Kvam synes det er forferdelig at noen har skutt katten deres. Sara har nå bare ett øye siden en kule fra luftgevær eller luftpistol ødela det høyre øyet.

FORFERDELIG: Eirik og Anna Kvam synes det er forferdelig at noen har skutt katten deres. Sara har nå bare ett øye siden en kule fra luftgevær eller luftpistol ødela det høyre øyet.

Artikkelen er over 10 år gammel

Da pusen Sara kom hjem med blod rennende fra nesa og det høyre øyet, trodde familien Kvam hun hadde vært i slåsskamp. Men Sara var skutt i øyet.

DEL

Det var om morgenen den 17. mars den ett år gamle pusen kom hjem til Enggata 40 med skaden. Da hadde Sara og kattebroren Simen vært ute i nabolaget siden klokka 23 kvelden før.

Først virket det altså som en slåsskampskade, men nylig måtte dyrlegen konstatere at Saras høyre øye var dødt. Det måtte fjernes. Og under operasjonen oppdaget dyrlegen hva Sara hadde vært utsatt for.

Fant kule

– De fant en kule fra et luftgevær eller en luftpistol bak øyet til Sara. Hos dyrlegen var de så sjokkerte at de ringte oss midt under operasjonen, forteller Hanne Kvam. Som to dager etter operasjonen fortsatt er helt satt ut av det som har skjedd. Det er også Eirik (9) og Anna (5). Sara er deres katt, som kom til familien ved juletider i fjor.

– Det er veldig dårlig gjort, fastslår Eirik mens han stryker Sara forsiktig over den blanke pelsen. Sara titter nysgjerrig inn i kameraet med sitt ene øye. Der det andre skulle vært, er det kun sting igjen.

Eirik tror det må være barn eller ungdommer som har skutt Sara.

– For det er vel ingen voksne som skyter på katter? undrer niåringen.

Skutt gjennom nesa?

Også mamma Hanne og pappa Lars Endre lurer på hvem som har skadet familiens katt.

– Det er jo forferdelig. Man lurer jo veldig, om noen har gjort det fordi de er lei av å ha en katt springende i hagen, eller om det er gjort bare for å være slem, sier Hanne Kvam.

Ting tyder på at det er det siste.

– Ifølge dyrlegen virker det som om noen har skutt Sara opp gjennom nesen og at kulen så har gått videre og ødelagt øyet, sier Hanne.

Bekymret

Nå må Sara holdes inne en stund. Hver dag får pusen både smertestillende og antibiotika.

– Vi passer ekstra godt på Sara, forteller Anna.

Heldigvis virker det som om Sara skal komme seg. Hun løper omkring, leker og vil gjerne ut.

– Hun kan fortsatt klatre i trær, leke og ha et godt liv selv om hun nå bare har ett øye, sier Hanne Kvam.

Men for Eirik og Anna blir det spesielt når dagen kommer hvor Sara er frisk nok til å slippes ut i nabolaget igjen.

– Jeg kommer til å være litt bekymret, og tenke på om noe annet skal skje med Sara, medgir Eirik.

Politianmeldt

Familien Kvam har valgt å politianmelde saken.

– Den som har gjort dette har problemer. Og jeg skulle gjerne overrakt personen dyrlegeregningen, avslutter Lars Endre Kvam.

Artikkeltags