Gå til sidens hovedinnhold

– Rett og slett lureri

Artikkelen er over 11 år gammel

– Dette er ren svindel, sier Steinar Bodal om et brev han har fått fra European City Guide i Valencia i Spania. Har du blitt forsøkt svindlet? fortell om det i kommentarfeltet under.

I brevet, som kom i postkassen til Steinar Bodal 14. juli, fremgår det at du kan bli registrert i noe som kalles European City Guide.

Ifølge brevet står det at guiden er ment for næringsdrivende av forskjellig slag, både små og store bedrifter. Her kan du få oppført informasjon om din bedrift - til den nette sum av 997 euro. Det tilsvarer litt over 8.000 kroner.

– Vær på vakt!

– Brevet kom hjem i postkassen min 14. juli. Dette var et tilbud hvor jeg bare skulle signere og returnere svaret til en adresse i Valencia. Bare for moro skyld leste jeg nøye gjennom den lille skriften, og her fremgikk det at dette ville koste meg 997 euro, forklarer Steinar Bodal til SA.

Bodal er selvstendig næringsdrivende i Sarpsborg, bosatt i Bodalsvei på Klavestadhaugen. Han ønsker å advare andre mot dette svindelforsøket.

– Vær på vakt, for dette er bare lureri. Brevet er nok helt bevisst sendt ut nå i ferietiden. I verste fall kan det sitte ferievikarer i enkelte bedrifter som svarer på dette og returnerer brevet. Jeg synes det er trist at bedrifter eventuelt skal lide under en slik form for svindel, poengterer Bodal, som er sikker på at European City Guide har lokalisert Bodals privatadresse via Brønnøysundregistrene..

Kan bli store beløp

– Her kan de sikkert sope inn enorme beløp hvis bare noen få prosent av selskapene i Brønnøysundregistrene svarer. Derfor må næringsdrivende være veldig varsomme. Jeg håper at jeg ved å gå ut på denne måten kan advare flest mulig næringsdrivende i Sarpsborg-distriktet, sier Steinar Bodal.

Les mer svindelforsøket i SA onsdag