Gå til sidens hovedinnhold

Romkvinner tatt for tyveriforsøk

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre romkvinner i 20-årene ble onsdag ettermiddag tatt på fersk gjerning da de forsøkte å stjele lommeboka fra en mann i Kulåsparken.

Politiet er i disse dager på offensiven for å bekjempe vinningskriminalitet begått av omreisende kriminelle.

Tidligere i uka ble et eldre ektepar frastjålet store verdier i gull og kontanter fra to kvinner som ble beskrevet som romfolk, da disse oppsøkte ekteparet i deres eget hjem og utga seg for å være fra sykehuset og at de skulle sjekke at de hadde det bra.

Solgte blader og «gull»

I kjølvannet av dette frekke tyveriet, satte politiet onsdag inn store ressurser i form av uniformerte og sivile tjenestepersoner ute i bybildet for å avdekke eventuell kriminalitet.

Det gikk ikke lang tid før politiets spanere fattet interesse for tre unge romkvinner som gikk rundt i Sarpsborg sentrum og solgte blader og «gull».

LES OGSÅ: Nå er gulltyvene her

– Våre folk registrerte at de oppsøkte og forsøkte å få kontakt med eldre mennesker og andre personer som kan framstå som et lett bytte. Dette er et kjent modus når det gjelder tyveri fra personer på offentlig sted. En av våre sivile polititjenestemenn ble spurt om han ville kjøpe gull av den ene kvinnen. Dette var selvsagt ikke gull, men bare juggel, sier politiførstebetjent Terje Bøe ved Sarpsborg politistasjon.

Pågrep kvinnene

Politispanerne holdt de tre mistenkelige kvinnene under oppsyn. Og ut på ettermiddag registrerte de at en godt voksen mann var på vei opp mot Kulåsparken sammen med de tre romkvinnene. Vel framme i parken brøt politiet inn og pågrep de tre kvinnene.

– Vi mener bestemt at de tre kvinnene forsøkte å stjele lommeboka til mannen som hadde blitt med dem til Kulåsparken. Heldigvis fikk de ikke gjennomført tyveriet, sier Bøe til SA torsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Lurte seg inn hos mann (90) og stjal gull

Høysesong for kriminelle

Han sier at politiet vil fortsette sin offensiv mot omreisende kriminelle, som nå er inne i en høysesong.

– Forhåpentligvis vil dette sende en voldsom signaleffekt til dette miljøet, slik at det blir mindre attraktivt å reise til Sarpsborg for å begå kriminalitet, sier Terje Bøe.

Kommentarer til denne saken