Gå til sidens hovedinnhold

Russetreff på Rudskogen

Artikkelen er over 13 år gammel

Men da er det ikke fyll og russemoro som står på timeplanen.

Førstkommende mandag deltar 60 russebiler og rundt 400 russ når Statens vegvesen inviterer Østfold-russen til russetreff.

NETTMØTE: Tirsdag 29. april er russepresident ved St. Olav, Najda Hodzic, nettgjest på sa.no. Send ditt spørsmål her!

Men dette treffet er ikke som andre russetreff. For mens russen stort sett er opptatt av festing og moro når de deltar på ulike russetreff, er innholdet i dette treffer langt mer alvorlig. For på dette treffet er det trafikksikkerhet som er i fokus.

På NAF øvingsbane på Rudskogen får årets russ lære mer om kjøretøy, sikkerhet og adferd i trafikken.

- Vi ønsker dialog med russen for å bidra til at de får en fin russetid uten ulykker knyttet til kjøretøy og ferdsel. Russen har kunnskapen, men det er om å gjøre at man benytter seg av den, selv om man er midt i russefeiringen. Det handler i grunn om å ta vare på hverandre, sier Harald Ståle Jansen fra Statens vegvesen.

Interessen for arrangementet har vært stor, men russen fra Halden og Fredrikstad glimrer med sitt fravær.

- Det er ikke for sent å melde seg på for russ fra disse byene. Vi ønsker at russen skal få oppleve hvordan det er å bremse kraftig på tørr asfalt, hvordan en brann i bil kan slokkes, litt om førstehjelp og så videre. Det er bedre å oppleve slike ting under kontrollerte og trygge forhold enn at det skjer første gang under russetiden, sier Jansen.

Treffet er i regi av Statens vegvesen med bidrag fra politiet, Fylkeskommunens trafikksikkerhetsutvalg, Trygg Trafikk, brannvesenet, ambulansetjenesten og Viking redningstjeneste.