Gå til sidens hovedinnhold

Rybak på Facebook-toppen

Artikkelen er over 9 år gammel

Alexander Rybak er en av Grand Prix-sirkusets aller største stjerner på Facebook.

Det fremgår av en gjennomgang Eurovision Song Contests offisielle nettsider har gjort. Nettstedet har sett på hvor populære tidligere Grand Prix-deltakere er på Facebook – og rangert dem i stigende rekkefølge.

På den endelige 25 navn store oversikten er Alexander Rybak eneste norske innslag. 25-åringen, som satte en knusende poengrekord da han vant den internasjonale finalen i Moskva i 2009, ender på plass nummer 13.

ABBA på pallen

Det betyr at «Fairytale»-artisten faller to plasser på lista fra fjorårets oversikt. Alexander Rybak har i øyeblikket 276.424 fans på Facebook.

Vinneren av kåringen er ikke overraskende den samme som i fjor. Celine Dion har mer enn 4,7 millioner fans – og troner suverent på toppen. Den kanadiske verdensartisten vant den internasjonale finalen i 1988 med Grand Prix-hiten «Ne Partez Pas Sans Moi» – for Sveits.

Nest mest populær er det tyrkiske rockebandet maNga, som representerte hjemlandet i den internasjonale finalen i Oslo i fjor. Det endte med en meget sterk andreplass – hvilket ikke overraskende har økt gruppas popularitet i Europa.

Den siste pallplassen i Facebook-tellingen går ABBA. Den svenske gruppa, som vant Grand Prix allerede i 1974 med udødelige «Waterloo», har rett over én million fans på nettstedet.

Lordi er med

Den 25 navn lange lista inneholder for øvrig to andre nordiske navn – ved siden av Alexander Rybak. De finske monsterrockerne Lordi tar 16. plassen, mens årets svenske artist Eric Saade er nummer 24.

Sistemann på lista er for øvrig georgiske Sofia Nizharadze – som representerte hjemlandet i Telenor Arena i fjor. Bidraget «Shine» var skrevet av norske Hanne Sørvaag.

Ved fjorårets kåring måtte man for øvrig ha rett over 25.000 fans for å komme inn på ESCs liste. Denne gangen måtte det 111.559 for å knipe en plass blant de 25. (ANB)

SE HELE LISTA HER!