Rygge satser stort på Spania

JUBLER: Pablo Gascon i det spanske handelskammer jubler over de mange rutene Moss Lufthavn Rygge representert ved markedssjef Silje Thoresen har denne vinteren til både Kanariøyene og det spanske fastlandet. (Foto: Terje Andresen)

JUBLER: Pablo Gascon i det spanske handelskammer jubler over de mange rutene Moss Lufthavn Rygge representert ved markedssjef Silje Thoresen har denne vinteren til både Kanariøyene og det spanske fastlandet. (Foto: Terje Andresen)

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

I vinter blir det rene luftbrua fra Moss Lufthavn Rygge til fem forskjellige spanske destinasjoner.

Flyselskapene Norwegian og Ryanair har fram til utgangen av mars i salg 19 ukentlige avganger.

Tillegg kommer to avganger regi av charteroperatørene.

– Vi gleder oss stort over opptrappingen i antall avganger fra flyplassen i Østfold, sier Pablo Gascon i det spanske handelskammeret til SA.

Oppstart av nye ruter

Torsdag hadde både han og flere representanter fra det spanske turistkontoret tatt turen til Rygge for å være med på oppstarten av nye ruter.

Pablo Gascon opplever at stadig flere nordmenn velger å feriere i Spania. – I år har vi 1,4 millioner besøkende fra Norge. Et viktig bidrag til den spanske økonomien, mener han. Denne vinteren har Ryanair for første gang ruter til Kanariøyene. Det er mulig å reise til både Gran Canaria og Tenerife. Torsdagens avgang til Tenerife hadde meget bra belegg. Det samme var tilfellet med Norwegians fly på onsdag.

Har samme avgangstid

Lørdag flyr selskapene etter hverandre fra Las Palmas på Gran Canaria til Rygge da begge har samme avgangstid.

Også til Alicante og Malaga kan passasjerene velge mellom Ryanair og Norwegian. Foreløpig er Ryanair alene om Barcelona. Markedssjef Silje Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge mener den kraftige Spania-satsingen er et stort pluss for de reisende. – En sunn konkurranse hvor passasjerene kan velger mellom to flyselskaper til fire av destinasjonene. I tillegg har vi charteravganger som også bidrar til mangfoldet i tilbudet.

Venter på neste sommer

Ledelsen ved flyplassen er opptatt av å fokusere på det som skjer de nærmeste månedene. Sommerprogrammet er mer eller mindre over.

– Vi får mange spørsmål om neste års reiser. Flyselskapene legger dette ut fortløpende. Mye er nok klart i løpet av november, sier Silje Thoresen.

Her er oversikten over vinterens spanske ruter (ukentlige avganger i parentes). Ryanair: Tenerife (2), Las Palmas (1), Malaga (3), Alicante (4) og Barcelona (3). Norwegian: Tenerife (1), Las Palmas (1), Alicante (2) og Malaga (2). Charteroperatørene Ving, Apollo og Star Tour har ukentlige avganger til Gran Canaria og Tenerife.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken