Gå til sidens hovedinnhold

Samboer siktet etter dødsfall på Greåker

Artikkelen er over 11 år gammel

En 62 år gammel mann er siktet etter at hans 47 år gamle samboer lørdag kveld ble funnet død i parets leilighet.

Et stort politioppbud og flere ambulanser rykket like før klokka 21.00 lørdag kveld ut til en adresse på Greåker. Der ble den 47 år gamle kvinnen funnet død av ambulansepersonell, som igjen tok kontakt med politiet. Etter det sa.no har fått opplyst, ble det gjort gjenopplivingsforsøk på stedet, men kvinnen døde kort tid etter i sitt eget hjem.

Den døde kvinnen er opprinnelig fra et annet sted i Sarpsborg.

Blir obdusert på mandag

Kvinnens 62 år gamle samboer, som kommer fra Øst-Europa, ble kort tid etter pågrepet av politiet. Søndag opplyser politiet at mannen er siktet for legemsfornærmelse med døden til følge, men at denne siktelsen er foreløpig.

Den døde kvinnen vil bli obdusert på mandag.

Politiet er fortsatt ikke sikre på hva som forårsaket kvinnens død, men det faktum at kvinnens samboer nå er siktet for legemsfornærmelse med døden til følge, betyr at politiet er sikre på at han skal ha utøvd vold mot sin 15 år yngre samboer. Men om det er denne volden som direkte forårsaket kvinnens død er fortsatt uklart. Forhåpentligvis vil obduksjonen av kvinnen gi politiet flere svar i arbeidet med å fastslå dødsårsaken.

Foreløpig siktelse

Politiet holdt opplysningene rundt dette mistenkelige dødsfallet tett til brystet helt fram til tidlig søndag ettermiddag.

sa.no fikk natt til søndag og søndag formiddag tips om et stort politioppbud på den angitte leiligheten. Naboer som sa.no har snakket med forteller at det rundt ni tiden var tre politibiler, tre ambulanser og en bil som trolig tilhører Kripos på stedet. Naboer forteller at politiet jobbet med å gå gjennom leiligheten til langt ut på natt.

Operasjonsleder Terje Lindal ved Østfold politidistrikt opplyste ved 12.30-tiden søndag at en mann i 60-årene er pågrepet og foreløpig siktet for legemsfornærmelse med døden til følge. Han understreker at siktelsen er foreløpig

Operasjonslederen vil ikke gi noen ytterligere kommentarer rundt det mistenkelige dødsfallet, annet enn at kvinnen vil bli obdusert i morgen, mandag.

Politiet gir tidlig søndag ettermiddag ikke noen opplysninger om hvor i Sarpsborg den døde kvinnen ble funnet. sa.no har imidlertid snakket med naboer på stedet der kvinnen ble funnet død.

Flyttet inn tidligere i år

Ingen av de naboene sa.no har vært i kontakt med kjenner til samboerparet, men en nabo bekrefter at den pågrepne mannen bor på adressen der kvinnen ble funnet. Han var selv vitne til at mannen ble ført bort av politiet.

Paret skal ha flyttet inn i leiligheten i huset for rundt et halvt år siden, og ingen av naboene som sa.no har vært i kontakt med, har merket at det skal ha vært noen spesielle hendelser der paret har vært involvert.

Mannens bil ble tidlig søndag tatt med inn til undersøkelser av politiet.

- De tekniske undersøkelsene på åstedet er gjennomført. Etterforskere fra Østfold politidistrikt fortsetter med taktisk etterforskning utover dagen og kvelden, opplyser operasjonslederen.

Den 62 år gamle mannen vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling på mandag.

Les mer om saken i mandagens SA