Sarpsborg årets kulturkommune

UTSLAGSGIVENDE: Realiseringen av Solbergtårnet var utslagsgivende for at Sarpsborg ble kåret til årets kulturkommune. (Foto: Jarl M. Andersen)

UTSLAGSGIVENDE: Realiseringen av Solbergtårnet var utslagsgivende for at Sarpsborg ble kåret til årets kulturkommune. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Sarpsborg er kåret til årets kulturkommune i Østfold.

DEL

Det er Norsk Kulturforum Østfold som står bak tildelingen.

Sarpsborg er kåret til årets kulturkommune i fylket på bakgrunn av en kombinasjon av engasjement, langtidsfokus, samarbeid og bredde i kulturtilbudet. Særlig trekkes Sarpsborgs rolle i realiseringen av Solbergtårnet fram som en faktor for hvorfor kommunen får kulturprisen i år.

- På bakgrunn av dette er Sarpsborg en kandidat som har gode muligheter til å nå opp i den nasjonale kåringen, mener Dag Willien Eriksen, som er leder av NOKU Østfold. Ved siden av Solbergtårnet er prosjekter som Litteraturuka, Olavsdagene, MGP, kulturminnevern og forprosjektene til nytt bibliotek og kulturhus satsinger prisutdeleren har merket seg hos Sarpsborg kommune.

Juryen er også imponert over optimismen som råder innen Sarpsborgs kulturliv, til tross for tøffe budsjetter. I statuttene for prisen står det å lese at vinneren er en kommune som i spesiell grad har markert seg med allsidig innsats for kulturlivet gjennom samarbeid, kreativitet og nytenking.

- Sarpsborg har de siste årene startet en tydelig satsing på kultur som begynner å gi resultater, sier Eriksen.

Tildelingen fant sted på Ekeby gård i Rygge fredag.

Artikkeltags