SarpsborgAvisa legges ned

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Kommer med sin siste utgave 28. mai.

DEL

Etter å ha vært på markedet i litt over sju år, er det nå bestemt at Edda Medias gratisavis i Sarpsborg - SarpsborgAvisa - blir lagt ned.

Beslutningen ble tatt på et styremøte i Mediehuset Østfold mandag kveld.

Håper å unngå oppsigelser

- Vi hadde et resultat per februar som var kraftig negativt. Og med dagens inntektsgrunnlag, ser vi ingen muligheter til å lage en lønnsom avis som er basert på annonser i 2009, sier administrerende direktør Petter Christian Saugstad til SA etter styremøtet mandag kveld.

Han legger ikke skjul på at han synes det er trist å måtte gå til det skritt å legge ned avisen i hans egen hjemby.

- Det er en trist dag. SarpsborgAvisa har helt siden oppstarten tjent penger for konsernet, og vi har flotte medarbeidere som har stått på for å lage et godt produkt, som har oppnådd veldig gode lesertall i Sarpsborg, sier Saugstad.

Tre redaksjonelle medarbeidere blir direkte berørt av nedleggelsen. I tillegg berører nedleggelsen også fire ansatte i markedsavdelingen, som selger for Mediehuset Østfolds andre kanaler, der iblant Radio Sarpsborg.

Tredje Østfold-avisen som legges ned

- Vi håper at nedleggelsen av SarpsborgAvisa kan skje uten at vi må si opp folk. Det er det vi jobber for, sier Saugstad.

Han understreker at nedleggelsen av SarpsborgAvisa ikke vil få noen konsekvenser for Radio Sarpsborg.

Gratisavisa blir lagt ned fra og med 31. mai i år - noe som betyr at den siste utgivelsen vil komme i postkassa til Sarpsborgs innbyggere torsdag 28. mai.

SarpsborgAvisa blir dermed den tredje avisen i Østfold som i løpet av får dager blir besluttet lagt ned. Omtrent samtidig i forrige uke ble det bestemt at A-pressen legger ned sine aviser i Moss (Moss Dagblad) og Halden (Halden Dagblad).

Artikkeltags