Savner henvendelser

Markedssjef Regine Hansen i Sarpsborg Sentrum ønsker seg mer aktivitet på torget. Det er også en prioritert oppgave for sentrumsforeningen. (Foto: Jarl M. Andersen)

Markedssjef Regine Hansen i Sarpsborg Sentrum ønsker seg mer aktivitet på torget. Det er også en prioritert oppgave for sentrumsforeningen. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 5 år gammel

Markedssjef Regine Hansen i Sarpsborg Sentrum er overrasket over få torghenvendelser. Fra årsskiftet overtok Sarpsborg Sentrum ansvaret for utleie av torget.

DEL

– Det har ikke akkurat vært noen kø fra aktører som ønsker å benytte det flotte torget, understreker Regine Hansen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Fadesenes torv

Hun stiller seg undrende til den labre interessen. Så langt har hun heller ikke sagt nei til en eneste henvendelse.

Savner lag og foreninger

Markedssjefen hadde trodd at flere av byens lag og foreninger ville brukt torget til å vise seg fram.

– Her er det også en anledning til å tjene seg noen slanter ved eksempelvis salg av vafler, legger hun.

Erfaringen så langt med byens tusenårssted er at det syder på torget ved spesielle anledninger. Som under glade maidager og festivalen med salg av matvarer fra forskjellige europeiske produsenter.

Flere torghandlere

Regine Hansen håper det skal være mulig å få inn flere torghandlere. I dag er det bare blomsterhandleren fra Skjebergdalen som har en fast plass

– Vi jobber med et opplegg med blant annet salg av grønnsaker. Og selvsagt jordbær nå i sommer, sier hun.

For Sarpsborg Sentrum er det viktig å få til flere aktiviteter i sentrum.

Musikk på torget

Foreningen er med å sponse jazz på lørdager i restaurantgata. Markedssjefen håper det skal være mulig å få til musikalske innslag også på torget. Dette diskuteres for øvrig med Storbyen.

– Med 90 medlemmer er det mange å ta hensyn til. Likevel tror jeg de aller fleste forstår hvor viktig det er å til aktiviteter som skaper mer liv og røre på torget, påpeker Regine Hansen.

Artikkeltags