Lokalet var mildt sagt fullsatt, og frontfigur Ted Winters skuffet ei fansen.

I fjor var de gode, i år var de fantastiske. Skambankt gjorde jobben på scenen, og skapte en elektrisk stemning i de trange Rock 51-lokalene. Fra de entret scenen i 22.30-tiden var det fullt trøkk fra Jæren-bandet, noe publikummere satte vanvittig pris på. Lyden var utmerket, fansen sang og stemningen var generelt særdeles god. Låtene som ble spilt var stort sett hentet fra fjorårets album, "Hardt regn", foruten deres mest kjente låt "Skambankt", som er fra 2003-albumet. Sistnevnte låt skapte naturligvis ekstra høy stemning, og løftet bortimot det lave taket på Rock 51. Låter som "Malin", "Slukk meg" og "Dynasti" slo også an blant det ihuga rockepublikummet.

Frelst

Blant mange menn var det to kvinner som hadde funnet seg godt til rette på byens rockesentrum. Mor og datter, Irene Gjøby (44) og Malene Rustad Kjeldaas (22) hadde dratt sammen på deres første Skambankt-konsert.

- Jeg ble dratt med av datteren min. Konserter er veldig morsomt, og hard-rock-fan som jeg er er Skambankt midt i blinken, mener eldste blad Gjøby, som legger til at hun har flere plater av Skambankt.

- Vi var her klokka åtte i kveld for å få god plass. Det er viktig å stå helt foran, fortsetter hun.

- Det blir forhåpentligvis ikke den siste Skambankt-konserten!

Fullt hus

Publikum sto som sild i tønne foran scenen, og bakover i Rock 51-lokalene. Billettene var utsolgt, og sarpinger i alle aldere utgjorde det svært energiske klientellet. T-skjorter og signerte vinylplater gikk som varmt hvetebrød.

Kvartetten er et forholdsvis ungt band i den store sammenhengen, og startet ikke spille sammen før i 2003. Men vokalist og gitarist Ted Winters alias Terje Winterstø Røthing er også kjent som gitarist i Kaizers Orchestra, og brukte sin sceneerfaring til det fulle foran sarpepublikummet. Han eide rett og slett den intime scenen.

Montro om rogalendingene skambanker sarpingene også neste år? Det er lov å håpe på akkurat det.

  • Er du enig i anmeldelsen? Si din mening nedenfor!