Skulptur stjålet

Skulpturen «Råbukk» av Arne Durban er stjålet fra Kulåsparken. Foto: Sarpsborg kommune

Skulpturen «Råbukk» av Arne Durban er stjålet fra Kulåsparken. Foto: Sarpsborg kommune Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Arne Durbans skulptur «Råbukk» er stjålet fra Kulåsparken.

DEL

Arne Durbans skulptur «Råbukk», som stod i Klulåsparken mellom rådhuset og Festiviteten, er stjålet. Noen har rett og slett brukket den løs fra de solide festene, og Sarpsborg er blitt en skulptur fattigere, skriver Sarpsborg kommune på sitt nettsted.

Skulpturen ble ifølge kommunen satt opp inne i Kulåsparken i 1965. Den var en gave til Sarpsborg by, kjøpt av Ivar og Henrik B. Andersen - til minne om foreldrene Haken Mume og Amalie Andresen. Skulpturen fått gjennomgå tidligere. Da den sto inne i parken ved lekeapparatene ble den gjenstand for hærverk. Bena ble skåret rett av, men skulpturen ble senere funnet i et buskas i parken, står det på sarpsborg.com.

Etter det ble beina forsterket og bukken fikk en ny plassering

Enhetsleder Tore Nilsen i teknisk produksjon i kommunen uttaler til eget nettsted at de gang på gang undersøkt festene i fjellet for å forsikre seg om at skulpturen har sittet godt fast.

- Likevel har noen klart å fjerne den. Dette er virkelig svært trist, sier Tore Nilsen som håper at tips fra publikum kan føre til at kommunen får tilbake sin «Råbukk».

Artikkeltags