Skutt av rifle

Artikkelen er over 6 år gammel

- Det er vemmelig at det sitter noen i nabolaget med en rifle og skyter på dyr.

DEL

Tidlig denne uka ble katten Loke skutt i beinet med gevær i Sarpsborg sentrum.

Da katten til Jan-Steinar Karlsen og Jeanette Alexandersen kom hjem til Kulåsgata mandag formiddag, var den tydelig skadet i forlabben.

Dyr operasjon

Et røntgenbilde ved Dyrehospitalet i Fredrikstad avslørte at katten var blitt skutt med rifle. Kula hadde laget et stygt brudd i høyre frambein, der beinet var splintret i tre.

Tirsdag formiddag var det usikkert om katten kunne opereres eller om den måtte avlives. Da det ble grønt lys for operasjon, valgte Kristiansen å gjøre det, til tross for at den vil koste rundt 25.000 kroner.

– Hadde det blitt mye dyrere, ville jeg ikke hatt råd. Det var en vond følelse å kjenne på, sier han. Vonde er også følelsene knyttet til hva katten er blitt utsatt for.

– Det gjør meg rasende, og det er helt uforståelig at noen kan gjøre sånt. Folk er tydeligvis fryktelig syke. Dette er både perverst og sadistisk. Slike personer har noen problemer som de trenger å finne ut av, sier katteeieren.

Kort tid

Han flyttet til sentrum av Sarpsborg for kun noen uker siden. Dern første uka var katten inne for å bli kjent i nytt hus. Deretter har den vært på korte turer ute. Ettersom den har et ferskt nabolag, tror ikke Karlsen at katten har beveget seg langt om gangen. Derfor tror han den er blitt skutt ikke langt fra hjemmet i Kulåsgata.

– Dessuten er Loke sky når den er ute, hvis den kommer nær ukjente personer, trekker den seg unna. Det er en vemmelig tanke at det sitter noen i nabolaget med en rifle og skyter på dyr, sier Karlsen, som troppet opp på Sarpsborg politistasjon og anmeldte skytingen samme dag som katten ble operert.

Det er bare litt over to uker siden SA sist skrev om en katt som var blitt skutt i Sarpsborg. Den gang utlyste Dyrevernalliansen en dusør på 10.000 kroner til den som kunne avsløre hvem som hadde skutt katten.

To katter skutt

Jan-Steinar Karlsen har hatt dyr hele livet.

– Jeg har hatt fire katter. Nå har jeg opplevd at to av dem er blitt skutt på. Den første katten ble skutt i Varteig for mange år siden. Nå skjer det igjen. Jeg har egentlig ikke ord for hvor ondskapsfulle enkelte mennesker kan være, sier han.

Karlsen har engasjert seg på sosiale medier for at saken skal bli kjent. Og der ber han om opplysninger som kan føre til at katteskyterne blir tatt. Loke dro hjemmefra søndag ettermiddag og kom hjem med skadet forlabb mandag formiddag. Det er i denne perioden katten er blitt skutt.

Operasjonen var vellykket. Både plater og skiver er operert inn i beinet til Loke, som må gjennom noen ukers rekonvalesens. Hannkatten risikerer nerveskader i beinet, men det vil først vise seg etter en stund.

Artikkeltags