Gå til sidens hovedinnhold

Slo seg inn i databutikk med rambukk

Artikkelen er over 9 år gammel

Tyvene som brøt seg inn i Apple-forhandleren Infografikk på Sørlietorget natt til søndag, hadde tydelig forberedt seg godt.

Klokka 05.31 søndag morgen fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i Infografikks lokaler på Sørlietorget i Hundskinnsveien på Tunejordet.

Fant rambukken

I forbindelse med innbruddet ble det stjålet noe bærbart datautstyr.

Ifølge krimsjef Kai Andersen ved Sarpsborg politistasjon skal gjerningspersonene har benyttet en rambukk for å slå ut inngangsdøren på butikken for å komme seg inn i lokalene.

– Denne rambukken ble funnet av politiet ikke så langt fra stedet, sier Andersen.

Krimsjefen kan videre fortelle at politiet vet at gjerningspersonene brukte en svart Jeep Cherokee i forbindelse med innbruddet. Denne bilen ble meldt stjålet fra Slalombakken i Moss klokka 18.30 lørdag kveld.

– Vi er selvsagt svært interessert i å komme i kontakt med publikum som kan ha tips eller har gjort observasjoner av denne bilen natt til søndag, sier Andersen.

Sikkerhetstiltak

Bilen har registreringsnummer LS 45884, men det kan selvfølgelig hende at gjerningspersonene har byttet ut disse skiltene.

Infografikk er forhandler av Apple-produkter, som kan være lett å omsette på det illegale markedet. Forretningen har flere ganger tidligere vært utsatt for innbrudd, men har brukt flere hundre tusen kroner på å sikre butikken mot innbrudd.

Sikringen av butikken gjorde også at de som brøt seg inn natt til søndag ikke fikk med seg så store verdier som tyver har fått ved tidligere innbrudd.

Fra Infografikk får SA opplyst at tyven(e) har fått med seg noe bærbart datautstyr.