Hasic, sist kjent fra NRK-dokumentar i «Brennpunkt», startet tråden med følgende:

– Tenker at alt som kan tekkes ateister er lov i Norge. Også avliving av muslimer.

Videre trøstet nevnte Hasic seg med at hun skal ta med seg noe hundretalls i graven.

Tråden startes klokken 19.33 på kvelden. Og flere reagerer sterkt på det som Leyla Hasic legger ut. Utover kvelden spør en om hvordan hun kan tenke slike tanker?

– Vet ikke. Kanskje det er hatet. Eller har du noen bedre forklaring?

Blant mye annet skriver Hasic også at det bare er et tidsspørsmål før det første skuddet smeller.

Siterte andre

Da Sarpsborg Arbeiderblad konfronterer Leyla Hasic med denne Facebook-tråd sier hun følgende:

– Alt jeg skrev er sitater fra en høyreekstrem. Men det er ingen som reagerte på det han la ut. Jeg gjorde for øvrig tidlig oppmerksom på at dette dreide seg om slike sitater, sier Hasic til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hensikten var med andre ord å bruke høyreekstrem retorikk for å teste ut hvordan reaksjonene ble når ordene kom fra en muslim.

Flere timer senere

De andre på tråden visste dog ikke noe om dette var en test og ikke reell tale før flere timer senere. Ved 01-tiden skriver Leyla Hasic blant annet dette:

– Folkens dere er elendige til å reagere. Her sitter «jeg» og truer med drap og alt dere gjør er å skrive og noen går så langt som å prøve å provosere. Ikke rart at en gærning spydde ut slike trusler og etterpå satt de til verks uten å bli stoppet i tide. Samfunnet sover. Nå var det «meg», en muslim, som skrev dette. Men når høyreekstremister skriver slike ting er det dessverre ikke mange reaksjoner å se.

Hasic beklager samtidig på det dypeste at hun har spredd frykt.

Skiftet navn

Leyla Hasic har vokst opp i Sarpsborg og for en for en tid tilbake begynte hun å bære niqab.

Siden har hun blant annet deltatt i det profilerte NRK-programmet «Brennpunkt». Hun har dessuten vært omtalt i en rekke avisartikler, der hun blant annet har hevdet at et forbud mot å bære niqab på skolen ville hindre henne i få gjort ferdig videregående skole.

Det mange ikke vet er at Sarpsborg-kvinnen har en historie ganske langt vekk fra heldekkende klær og slør. I 2006 prøvde hun seg som modell i TV-programmet Top Model. Da Sarpsborg Arbeiderblad spør henne om så er tilfelle, svarer hun: Nei.

Hun benekter videre at hun opprinnelig het noe helt annet enn Leyla Hasic.

Da hun blir ringt opp av avisen for andre gang gjør hun oppmerksom på at samtalen tas opp på bånd. Og da undertegnende gjentar spørsmålet om navneskiftet og hennes modellopptreden lyder svaret noe annerledes.

– Det har ikke dere noe med, forklarer den profilerte 27-åringen. Som også blir spurt om hun har deltatt i en nettdebatt under sitt opprinnelige navn i 2009, der personen med nevnte navn stiller spørsmål med hvem som egentlig er terrorister, og samtidig mener at ingen jøder var på jobb i tvillingtårnene den gang de ble angrepet.

– Det husker jeg ikke, sier Leyla Hasic.