Stygg ulykke da lastebil mistet lasten

Personbilen fikk voldsomme skader i møtet med 20 tonn betong.

Personbilen fikk voldsomme skader i møtet med 20 tonn betong. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

63-åring fra Fredrikstad pådro seg alvorlige brudd- og ansiktsskader - sjåføren siktet for uaktsomhet. TV.SA:

DEL

En lastebil mistet ved 10.15-tiden tirsdag flere betongelementer fra lasteplanet under kjøring på riksvei 111 i Borge, mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

Fastklemt fører

Lasten forskjøv seg trolig i forbindelse med nedbremsing, og til sammen 20 tonn betong falt av og traff en motgående personbil i fronten.

En mann fra Fredrikstad i 60-årene satt fastklemt i halvannen time etter ulykken, ved bevissthet, men med alvorlige skader, ifølge operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold-politiet.

Før bergingsmannskapene kunne få vedkommende ut av ulykkesbilen, måtte betongelementene fjernes fra personbilen. En mobilkran ble rekvirert for å løfte vekk elementene.

Ved 11.45-tiden - halvannen time etter at ulykken skjedde - kunne så bergingsmannskapene få den skadde mannen ut av bilen.

Det skal ikke ha vært flere mennesker i den involverte personbilen.

Lastebilføreren siktet

Et ambulansehelikopter ble rekvirert, og returnerte fra ulykkesstedet med den skadde. Paulsen bekrefter overfor sa.no at han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Også ambulansepersonell fra Sykehuset Østfold deltok i bergingen av føreren.

Sykehuset opplyser i en pressemelding tirsdag ettermiddag at den skadde pådro seg brudd- og ansiktsskader i ulykken. Skadene beskrives av legene som alvorlige, men stabile.

Lastebilsjåføren, en svensk mann i 40-årene, fikk førerkortet beslaglagt på stedet.

- Han er siktet for uaktsomhet i forbindelse med mangelfull sikring av last, opplyser Paulsen.

Vedkommende var ikke ruset på alkohol, men politiet har sikret seg utvidet prøve for å avdekke eventuell påvirkning av andre medikamenter.

Lastebilen skal ha kjørt fra Uddevalla med Fredrikstad som bestemmelsessted.

Kjøretøyet hans ble tauet til Statens vegvesens trafikkstasjon på Hafslund i Sarpsborg for tekniske undersøkelser. Politiet tar sikte på at disse undersøkelsene skal gi svaret på hvorfor lasten falt av lasteplanet.

Ulykken skjedde ved avkjøringen til Leca i Borge, og som en følge av ulykken var riksvei 111 stengt fram til klokken 13. I mellomtiden ble det etablert omkjøring om fylkesvei 532 over Vetatoppen.

Artikkeltags