Gå til sidens hovedinnhold

Styreformannen ser fram til MIA-konkurs

Artikkelen er over 16 år gammel

Styreformann Ole Lindseth tror at staten vil slå Musikk Instrument Akademiet (MIA) konkurs, og den pensjonerte høyesterettsadvokaten ser fram til å møte Utdanningsdepartementet i skifteretten.

Styremøtet i MIA konkluderte torsdag kveld at skolen verken tilbakebetaler de 7,5 millioner kroner som staten mener skolen har fått utbetalt for studenter som ikke har eksistert, eller tar videre kontakt med Utdannings- og forskningsdepartementet i saken. Klokka 9 i dag går fristen ut for å tilbakebetale pengene.

To alternativer

- Det finnes to alternativer for hva som kan skje videre, sier advokat Ole Lindseth som sammen med majoritetseier i MIA, Sissel Eirin Øen, ektemann og rektor ved skolen, Arnfred Marthinsen og ansattrepresentant Tom Dahlstrøm utgjør styret.

- Departementet kan gå til skifteretten og begjære MIA konkurs. Den andre muligheten er at departementet går til rettssak mot skolen for å få slått fast kravet, forklarer styreformannen.

Han heller til at departementet med statsråd Kristin Clemet i spissen vil begjære skolen konkurs og dermed bringe saken inn for skifteretten. Det ser jeg fram til, sier den pensjonerte høyesterettsadvokaten som på ny har forberedt seg og mener å kunne imøtegå alle punkter i den kongelige resolusjonen som er vedtatt i statsråd og som konkluderer med tilbakebetaling av de 7,5 millionene.

Dokumentasjon

- I skifteretten er det ikke nok å slå en kongelig resolusjon i bordet. Staten ved Utdanningsdepartementet er nødt til å fortelle retten hvorfor kravet stilles og at dette dokumenteres, sier Lindseth som betegner resolusjonen som løgn fra ende til annen.

- Departementet lister opp elever de ikke tror har fått undervisning ved skolen. Jeg skal kunne organisere et par busslaster med elever som vitterlig har fått undervisning og sine vitnemål, men som departementet bestrider har fått opplæring ved skolen.

- Dette ser jeg virkelig fram til, sier en kampklar styreformann, og undrer på hvorfor departementet vegrer seg for å anmelde skolens ledelse og "bare" krever tilbakebetaling av statsstøtte departementet mener skolen har mottatt urettmessig.