Styrker busstilbudet

En ny avtale mellom Østfold kollektivtrafikk og TIMEkspressen bidrar til å gi flere reisemuligheter i Østfold. Blant annet vil linje 3 mellom Sarpsborg og Halden bli styrket, opplyser Østfold kollektivtrafikk.

En ny avtale mellom Østfold kollektivtrafikk og TIMEkspressen bidrar til å gi flere reisemuligheter i Østfold. Blant annet vil linje 3 mellom Sarpsborg og Halden bli styrket, opplyser Østfold kollektivtrafikk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

En ny avtale mellom Østfold kollektivtrafikk og TIMEkspressen bidrar til å gi flere reisemuligheter i Østfold.

Det opplyser markedssjef Kjetil Gaulen i Østfold kollektivtrafikk i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag.

Langsiktig avtale

«Østfold kollektivtrafikk har inngått en langsiktig avtale med TIMEkspressen om å styrke tilbudet mellom østfoldbyene. Avtalen vil gi flere avganger og økt kvalitet mellom Hvaler og Fredrikstad og mellom Halden og Sarpsborg. Det nye tilbudet starter 1. januar 2013», påpekes det i presseskrivet.

- TIMEkspressen har i løpet av relativt kort tid etablert seg som et godt reisealternativ for mange østfoldinger, både for lokale reiser mellom østfoldbyene og for pendlere mot Oslo. Høy kvalitet og faste avganger hver time fra de fleste byene har blitt en suksess. Det er viktig for oss å bidra til å opprettholde og videreutvikle ekspressbusstilbudet også som en vesentlig del av det lokale kollektivtilbudet mellom østfoldbyene. Avtalen er samtidig et godt bidrag til å nå målsettingen i ny regional transportplan for Østfold om å «etablere et transportsystem som fremmer helse, miljø og verdiskaping og bidrar til en bærekraftig regional utvikling med attraktive byer og bygder i Østfold, sier en fornøyd leder for samferdsel, miljø og klimakomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Ingebjørn Moe.

Halden-Sarpsborg styrkes

Ifølge administrerende direktør Thor Anders Hansen i Nettbuss Østfold AS er det først og fremst TIMEkspressen linje 3 mellom Halden og Sarpsborg, samt linje 6 mellom Skjærhalden og Fredrikstad, som vil styrkes fra årsskiftet.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Østfold fylkeskommune gjennom mange år og ser frem til å kunne utvide tilbudet vårt ytterligere fra årsskiftet. Utvidelsen vil gi mange flere reisemuligheter både lokalt i Østfold og for pendlere mot Oslo. Jeg vil spesielt fremheve flere reisemuligheter fra Hvaler og Kråkerøy mot Oslo. I tillegg er det mulighet for å reise videre med bussene våre mot flyplassen på Rygge og på Gardermoen. Vi mener samtidig at det er spesielt viktig de nærmeste årene å etablere gode kollektivtilbud til nytt sykehus på Kalnes, og da vil TIMEkspressen inngå som en naturlig del av dette tilbudet. Avtalen som ble underskrevet denne uken er samtidig godt nytt for alle kundene våre, siden flere avganger gir flere kunder som bidrar til å opprettholde et godt ekspressbusstilbud i Østfold og mellom østfoldbyene og Oslo, sier Thor Anders Hansen.

Artikkeltags