Sverresen ut av KrF

FORSLAG: Det har kommet benkeforslag på Inger Marit Sverresen som leder av KrF i Sarpsborg. Valgkomiteen har innstil Geir M. Hansen. Bystyresalen er fylt opp av KrF-meldemmer og andre interesserte.

FORSLAG: Det har kommet benkeforslag på Inger Marit Sverresen som leder av KrF i Sarpsborg. Valgkomiteen har innstil Geir M. Hansen. Bystyresalen er fylt opp av KrF-meldemmer og andre interesserte. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Geir M. Hansen overtar som leder av Sarpsborg KrF.

DEL

Aldri før har interessen rundt årsmøtet i Sarpsborg KrF vært så stor. For et par uker siden ble lokallaget gjenstand for nasjonal oppmerksomhet etter at partiet hadde invitert foredragsholder Per Haakonsen til å prate om antisemittisme i Norge. Foredraget kuliminerte i at Haakonsen spekulerte i at Utøya-massakren kunne være en advarsel fra Gud for et stadig dårligere forhold til Israel.

På årsmøtet var bystyresalen full av både medlemmer og andre interesserte. Interessen var ekstra stor i år og det var rundt dobbelt som mange medlemmer til stede enn vanlig.

Spenningen knyttet seg til valget av ny leder. Valgkomiteen hadde innstilt Geir M. Hansen til ny leder. Det kom ikke uventet et benkeforslag på den sittende lederen, Inger Marit Sverresen.

Debatten tok en dramatisk vending da Inger Marit Sverresen grep ordet og meldte til partifellene at hun vil melde seg ut av partiet i morgen.

- Hvorfor skal jeg knebles? Det er ikke plass til folk som tar Bibelen på alvor i KrF, sa hun i et flammende innlegg til forsamlingen.

I sitt innlegg tok Sverresen et oppgjør med både partiet og SA. Hun mente partiledelsen hadde bøyd av for mediestormen uten å sjekke sannhetsgehalten i det som ble skrevet, og stilte spørsmål ved baktanken til at lokalavisa vinklet sin sak om foredraget mot Utøya-massakren og Ap.

– Det var jammen ikke rart folk reagerte da de leste SA den første dagen. Men det som sto i tittelen om at temaet på møtet var «Guds vrede over Arbeiderpartiet» var ikke riktig. Hadde SA tenkt på Utøya-ofrene, hadde de ikke vinklet saken slik, sa Sverresen til pressen etter møtet.

Samtidig som hun meddelte at hun trekker seg som lederkandidat, oppfordret hun medlemmene til å stemme blankt da de skulle velge ny leder. 17 stemmeberettigede medlemmer i salen fulgte Sverresens oppfordring da ledervalget ble gjennomført. Men Geir M. Hansen fikk 49 stemmer og skal dermed lede partiet.

Nyvalgt leder, Geir M. Hansen, ønsker nå å få ro i rekkene, og håper at også de som er uenige med ham blir med videre.

– Vi har et felles verdigrunnlag og har vist før at vi kan klare å stå sammen om de sakene vi synes er viktige. Nå er det viktig at vi står samlet utad, og tar diskusjonene innad, sier han.

Artikkeltags