Sykehuset løste data-<p/>trøbbel i påsken

PROBLEMET LØST: Datakollapsen ved Sykehuset Østfold bød på en del problemer i forrige uke, men nå fungerer det meste som vanlig igjen.

PROBLEMET LØST: Datakollapsen ved Sykehuset Østfold bød på en del problemer i forrige uke, men nå fungerer det meste som vanlig igjen.

Artikkelen er over 7 år gammel

Alle de pasientrettede datasystemene ved Sykehuset Østfold fungerer nå igjen.

DEL

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen til SA.

21. mars kollapset mer eller mindre datasystemene ved sykehuset. Det fikk en del følger for pasientene, som måtte påregne lenger ventetid på telefon og noe planlagt behandling ble forsinket.

– Etter intens jobbing både fra våre egne folk og Sykehuspartner i dagene før påske og i høytiden er det meste nå oppe og går igjen, sier Erlandsen.

Fortsatt gjenstår imidlertid noe etterarbeid for at alt skal fungere 100 prosent.

– De som ringer til sykehuset kan nok fortsatt oppleve at det er litt vanskelig å komme fram. Grunnen til det er at de som sitter på sentralbordet fremdeles må finne fram direktenumre til avdelingene manuelt. Men for øvrig går altså det meste nå som normalt igjen, understreker kommunikasjonsdirektøren. Sykehuset har dermed også justert ned beredskapsnivået fra gul til grønn.

– Ved gul beredskap betyr det at vi må kalle inn en del ekstra ressurser for at driften skal kunne gå som normalt. Gul beredskap betyr at vi ikke trenger fullt så mye ekstra ressurser lenger, forklarer Erlandsen.

Artikkeltags