Tok saken opp i møte

flere saker: Styret i Utdanningsforbundet har registrert flere saker hvor tillitsvalgte føler seg dårlig behandlet av sine rektorer. Hovedtillitsvalgt Wenche Langvik Pereira (foran) og styret tar sakene alvorlig. Med på bildet er styret  ved leder Mariann Christensen, Hans Bjerknes, Jens Adolfsen, Marianne Norén, Geir Alexandersen, Anne Lillegraven, Ivar Bjerke, Elisabeth Ravneng og Stian Hoff Eriksen. foto: jarl morten andersen

flere saker: Styret i Utdanningsforbundet har registrert flere saker hvor tillitsvalgte føler seg dårlig behandlet av sine rektorer. Hovedtillitsvalgt Wenche Langvik Pereira (foran) og styret tar sakene alvorlig. Med på bildet er styret ved leder Mariann Christensen, Hans Bjerknes, Jens Adolfsen, Marianne Norén, Geir Alexandersen, Anne Lillegraven, Ivar Bjerke, Elisabeth Ravneng og Stian Hoff Eriksen. foto: jarl morten andersen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Det er veldig spesielt å bli truet med oppsigelse av sin leder, sier Wenche Langvik Pereira, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Sarpsborg

Hovedtillitsvalgt fortalte kommuneledelsen om oppsigelsestrusler

Truet med sparken

SA skrev i forrige uke om to lærere ved en barneskole i Sarpsborg som ble truet med oppsigelse av sin rektor i kjølvannet av Åse Bøe Saltbones-saken. Hun sendte en omstridt e-post til sine kolleger. Den ene læreren satt i styret til Utdanningsforbundet i Sarpsborg – den andre var lokalt tillitsvalgt.

LES OGSÅ: - Jeg ble straffet for å si meningen min

Rektoren uttalte i SA at han ikke kan huske å ha brukt ordet oppsigelse.

– Jeg husker at vi hadde en samtale hvor e-posten til Åse Bøe Saltbones var tema, men synes det er rart hvis jeg da skal ha sagt noe om oppsigelser. Det kan jeg ikke huske, sa han.

Rådmann Unni Skaar påpekte at det ikke hadde kommet noe til henne via tillitsvalgte eller andre organ om saken.

LES OGSÅ: Truet med oppsigelse

– Vi burde ha blitt kjent med det om det hadde vært en alvorlig hendelse, sa hun til SA.

Husker møtet

Men Wenche Langvik Pereira husker at det ble snakket om denne saken i et møte hvor hun og Mariann Christensen, hovedverneombud Per Tønnesen, kommunesjef Reidar Handelsby og rådmann Unni Skaar var til stede.

LES OGSÅ: E-posten som skapte uro

– Møtets tema var nettopp Åse Bøe Saltbones e-post og om den var innenfor rammene av ytringsfrihet, noe rådmannen bekreftet at den var og om den hadde fått konsekvenser, sier Pereira.

– I samme møte fortalte vi om denne spesifikke episoden ved en av kommunens barneskoler. Saken ble altså tatt opp, men havnet litt i skyggen av saken til Åse Bøe Saltbones. Den ble ikke nevnt i møtereferatet.

Bystyret ber nå kontrollutvalget om å vurdere påstandene om at lærere har fått trussel om oppsigelser for å ha sagt meningen sin.

Artikkeltags