– Trenger en løsning med nye boliger

MÅ REHABILITERES: Søndag brøt det ut brann i en av de kommunale leilighetene i Jacob Hilditch gate 5. Det brant i en leilighet i 1. etasje, og også leiligheten over fikk røykskader. En person måtte til legevakt for en sjekk. Gjennom mange år har det kommet klager på forholdene i borettslaget i byens sentrum, og nå sier arkitekt Karoline Bergdal i Sarpsborg kommune at det arbeides med en konkret sak om områdets fremtidige utvikling. Denne saken kommer til politisk nivå i høst.

MÅ REHABILITERES: Søndag brøt det ut brann i en av de kommunale leilighetene i Jacob Hilditch gate 5. Det brant i en leilighet i 1. etasje, og også leiligheten over fikk røykskader. En person måtte til legevakt for en sjekk. Gjennom mange år har det kommet klager på forholdene i borettslaget i byens sentrum, og nå sier arkitekt Karoline Bergdal i Sarpsborg kommune at det arbeides med en konkret sak om områdets fremtidige utvikling. Denne saken kommer til politisk nivå i høst. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stort rehabiliteringsbehov i Jacob Hilditch gate.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Vi må finne en løsning som innebærer nye boliger i Jacob Hilditch gate, sier Karoline Bergdal.

Bergdal er arkitekt i enhet plan og samfunnsutvikling i Sarpsborg kommune.

LES OGSÅ: Brannårsaken fortsatt uklar

Søndagens brann i en av de kommunale boligene i Jacob Hilditch gate 5 har igjen aktualisert spørsmålet om hva som skal skje med dette boligkomplekset i byens sentrum.

– Jobber med egen sak

– Det jobbes nå med en konkret sak til politikerne, sier Karoline Bergdal til Sarpsborg Arbeiderblad.

Avisen har de siste årene skrevet flere artikler om Jacob Hilditch gate. Fra naboer både i og utenfor borettslaget har det tikket inn en jevn strøm av klager på støy og festing så å si døgnet rundt i enkelte av de kommunale leilighetene.

Mange eldre beboere i strøket har uttrykt både bekymring og frykt.

LES OGSÅ: Brann i sentrum

I mars i år skrev SA at Sarpsborg kommune arbeider med konkrete planer om å rive hele borettslaget i Jacob Hilditch gate. Men før en eventuell riving må beboerne der få et nytt botilbud.

Ifølge Karoline Bergdal ser kommunen nå på fire alternativer; 1) å selge bygningsmassen slik den står i dag, 2) regulere og selge, 3) regulere, bygge og selge ferdig prosjekt og 4) regulere, bygge og leie ut. Det sistnevnte var et tilleggspunkt fra Steinar Haakenstad (Ap), som ble vedtatt da komité for samfunnsutvikling hadde saken oppe som en underveismelding 15. mai.

Nye omsorgsboliger

Karoline Bergdal er av den oppfatning at det snart må komme en løsning vedrørende Jacob Hilditch gate.

– Vi må finne en fremtidig utvikling for området. Sånn det er i dag, er det svært dårlig vedlikeholdt. Samtidig må man finne nye boliger til dem som bor der i dag, fremholder Bergdal.

I bystyremøtet 14. juni gikk det politiske flertallet inn for Bodalsjordet som ny tomt for utbygging av 48 nye omsorgsboliger. Eldre som i dag bor i Jacob Hilditch gate er blant dem som kan få et nytt botilbud her.

LES OGSÅ: Brannårsaken fortsatt uklar

Men det vil også være avgjørende å finne nye bosteder til beboerne som i dag bor i de kommunale leilighetene.

– I løpet av høsten vil administrasjonen ha en sak klar til politikerne, understreker Karoline Bergdal.

Årsaken til søndagens brann er foreløpig ukjent. Fungerende krimsjef Hans Kristian Ek ved Sarpsborg politistasjon sier til avisen at det kommer sakkyndige som skal se nærmere på brannstedet onsdag.

Brannen søndag ble forholdsvis raskt slukket av brannvesenet. En beboer ble kjørt til legevakten for sjekk.

Artikkeltags