Trygghet på jobben

Først i landet: Sigbjørn Rød (t.h.) og Simen Larssen viser fram den nye sikkerhetsvogna til Park & Anlegg. foto: jarl morten andersen

Først i landet: Sigbjørn Rød (t.h.) og Simen Larssen viser fram den nye sikkerhetsvogna til Park & Anlegg. foto: jarl morten andersen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Med to splitter nye sikkerhetsvogner framstår Park & Anlegg som en foregangsbedrift i anleggsbransjen.

Vartinger med anleggsbransjens første sikkerhetsvogn

Varteig-firmaet har investert nærmere en halv million kroner i vognene. De inneholder blant annet førstehjelpsutstyr og hjertestarter.

Ingen andre maskinentreprenører her i landet har så langt foretatt en tilsvarende investering.

Sikkerhet på alvor

– Det viser at vi tar sikkerhet på alvor, slår personalsjef Sigbjørn Rød fast overfor SA og viser stolt fram en av sikkerhetsvognene like før de skal fraktes fra hovedkontoret på Hasle og til to av prosjektene til Park & Anlegg.

En av vognene blir plassert på Kalnes hvor entreprenørfirmaet er i gang med å opparbeide og beplante området rundt det nye sykehuset.

Den andre tas med til Akershus hvor Park & Anlegg bygger ny motorvei mellom Lillestrøm og Fetsund.

– Vognene blir godt synlige på anleggsområdene. De er først og fremst et synlig beredskapsverktøy, samt at vognene forhåpentligvis også skal bidra til å forebygge skader, legger Sigbjørn Rød til.

Utfordret av veidirektør

Statens vegvesen er rystet over høye tall på ulykker på anlegg. Under en HMS-konferanse sist høst ble det etterlyst handlingskraft.

Veidirektør Terje Moe Gustavsen utfordret på denne konferansen maskinentreprenørbransjen. En av grunnene er at underentreprenører er involvert i de fleste ulykkene.

– Det ønsket vi å gjøre noe med. Ideen om sikkerhetsvogna kom i etterkant av konferansen. Den er utviklet av oss, men kvalitetssikret av Ambulansetjenesten i Østfold.

Som allerede nevnt finnes det både hjertestarter og førstehjelpsutstyr lett tilgjengelig. Det er to sengeplasser hvor skadde personer kan behandles mens mer kyndig hjelp er underveis.

Ifølge Sigbjørn Rød har de fått mange gode innspill. Det gjelder ikke minst at den utvendig er dekorert med nødnummer.

I vogna er det også en møtekrok. Den blir et naturlig møtested når Park & Anlegg drøfter «sikker jobbanalyse» med underentreprenører og leverandører .

– Vi håper vårt bidrag til økt sikkerhet kan være en liten tankevekker for resten av bransjen slik at flere følger raskt etter, sier personalsjef Sigbjørn Rød.

Artikkeltags