Disse tre har til hensikt å opprette en ny produksjonsbedrift som ifølge en pressemelding vil bli «Europas største og verdens tredje største innen sin nisje».

Hemmelig

Pressekontakt for prosjektet, Ragnar Christiansen, nekter kategorisk å uttale seg ut over det som står i pressemeldingen, som også inneholder en invitasjon til pressekonferanse førstkommende onsdag.

Like fåmælte er administrerende direktør Lars Tomasgaard i Nordox og administrerende direktør Øyvind Stene i Stene Stål. De to er for øvrig henholdsvis leder og nestleder i styret i Hafslund Næringspark, som er en del av selskapet Smelteverket Eiendom AS, som de to norske investorene eier hver sin halvpart av. Nordox er for øvrig representert i styret også ved økonomisjef Morten Kjølberg.

Den tyske investoren lyktes det ikke SA å komme i kontakt med i går.

Flytter

Mye tyder på at kjernen i den nye bedriften kommer til å bestå av Nordox, som etter det SA kjenner til har vurdert å flytte sin virksomhet med 65 ansatte fra Oslo til Sarpsborg.

Og siden det handler om å bli størst i Europa innen en nisje, er det nærliggende å knytte an til det faktum at Nordox er blant verdens ledende leverandører av kobberoksid til skipsmalingsindustrien. Produktet brukes også til plantevernmiddel.

I samme retning peker det faktum at den nye bedriften - ifølge pressemeldingen - allerede fra oppstart vil være sikret avkastning for sine produkter. Videre opplyses det at nær 100 prosent av produksjonen forutsettes å gå til eksport.

Gjenvinning

Stene Ståls virksomhet er konsentrert om gjenvinning av stål og metaller og riving av stålkonstruksjoner. På kundelista har man kjendiser som Fredrikstad-baserte Jøtul og Kronos Titan. Et muligens interessant apropos er det at Kronos Titan også leverer til malingsindustrien.

Allsidige tyskere

Tyske MLR er en del av Rau-gruppen, som består av fire tyske bedrifter, en i Østerrike, en i Slovenia, en i Spania og en i USA.

Produkspekteret som denne gruppen har å by på er formidabelt. Her finner en både gjenvinning og binders, aluminiumsprofiler og en rekke kjemiske produkter.