Hendelsen startet på et utested i Sarpsborg sentrum en lørdagsnatt for snart to år siden.

Politiet rykket ut i forbindelse med at den ene av tvillingene skal ha slått en av dørvaktene på det aktuelle utestedet i hodet. Det var i forbindelse med pågripelsen av denne broren at situasjonen utviklet seg.

Bråket fortsatte i arresten

For da to polititjenestemenn skulle pågripe tvillingen som angivelig slo til dørvakten, skal broren ha tatt affære. Ifølge tiltalen skal han ha slått den ene politibetjenten i ryggen og nakken for å hindre ham i å arrestere broren. Da en annen politibetjent skulle føre den sistnevnte broren til patruljebilen, skal han ha forsøkt å klemme eller klype denne politibetjenten i skrittet.

Etter at politiet hadde fått tvillingene under kontroll og fraktet dem til arrestlokalene i Fredrikstad, fortsatte imidlertid bråket.

Den ene broren, han som er tiltalt for å ha slått til en dørvakt, skal ifølge tiltalen ha sparket den ene politibetjenten i ansiktet da sistnevnte skulle ransake og plassere ham i cella.

Politimann sprakk leppa

Dette sparket skal ha ført til at politibetjenten fikk en sprukket leppe.

Tvillingene er også tiltalt for i beruset tilstand ha forulempet eller voldt fare for andre. Den ene tvillingen er også tiltalt for å ha nektet å oppgi personalia etter at han ble pågrepet av politiet.

Onsdag og torsdag i neste uke må tvillingene i 20-årene møte i Sarpsborg tingrett for å forklare seg om hva som skjedde i forbindelse med byturen i desember 2005. Begge to blir forsvart av advokat Petter Heide Larsen, mens politiadvokat Knut Erik Evju er aktor i rettssaken. Rettens administrator er Inger-Marie Landfald.