Slik det ser ut nå, vil Festiviteten være stengt hele 2008. Kjøper og selger er fortsatt ikke enige om vilkårene i kontrakten. 5. oktober skrev SA om at Festiviteten var solgt for 2 millioner kroner. I tillegg skulle kjøpergruppen forplikte seg til en betydelig rehabilitering av byens signalbygg. Det var snakk om opp mot 12 millioner kroner.

Klisterføre

Generalforsamlingen som skulle avgjort salget av Festiviteten skulle vært avholdt 7. november. Beslutningen i eierselskapet Sarpsborg Festlokale skyver ut i tid.

- Det er noen sentrale detaljer som må ferdigforhandles før vi kan behandle saken i generalforsamlingen, fikk SA vite av styreleder Ingvar Høstbjør november.

Det har fortsatt ikke skjedd noe mer.

- Vi har ikke kommet i mål med forhandlingene. Det er berammet møter, men de er avlyst. Nå har vi en avtale om å møtes 2. januar, sier Høstbjør.

Ifølge styrelederen er det ingen aktivitet eller noe bruk av Festiviteten. Sangforeningen leier i Janitsjarhuset, Rotary i Sanitetshuset og Avisklubben har hatt møter i Odd Fellow.

Spøkelseshus

Desember har i mange år vært en hektisk måned i Festiviteten. Senest i fjor var det en rekke julebord og kulturtilbudet ble dekket med et juleshow.

Gleng Herreklubb er en av dem som har hatt sine tradisjoner i Festiviteten siste lørdag før jul.

- Vi har arrangert et juleball i flere år, men i år dropper vi det bare. Vi får se hva som skjer videre og det er selvsagt mulig vi gjenopptar tradisjonen når bygget har fått nye eiere, sier Sveinung F. Andersen i Gleng Herreklubb.

Han synes det er trist å se det mørke forlatte bygget som ikke benyttes.

Uenigheter

Petter Bårreng og Lars Kristian Gundersen skal etter planen kjøpe Festiviteten sammen med XXL-gründerne. Kjøpergrupperingen sa seg villige til å bruke et betydelig beløp i oppgradering av fasade, interiør, og tekniske forhold. Men de vil ikke si noe om hvorfor kontrakten ikke er signert enda.

- Man har som kjøper og selger noen mer eller mindre større uenigheter, sier Bårreng til SA.

Restaureringsplanen er imidlertid ganske klar. Først skal vegg, tak og gulflater skiftes i tillegg til nødvendige branntekniske utbedringer. I tillegg må det meste av belysning og sanitær byttes. I fase to kommer heis og handikaptoalett.

Så lenge det endelige salget drøyer, kan det føre til at gjenåpning av et rehabilitert Festiviteten drøyer ut i tid.