Gå til sidens hovedinnhold

Utuktsiktet lærer løslatt

Artikkelen er over 12 år gammel

Den utuktsiktede ungdomsskolelæreren fra Sarpsborg er løslatt etter nesten to uker i varetekt, men siktelsen mot ham opprettholdes.

Har gjort nødvendige avhør

Fra politihold får SA opplyst at nødvendige avhør i saken er blitt gjort, og at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse. Derfor slapp den siktede læreren ut av varetekt på tirsdag, to dager før fengslingstiden går ut. Men siktelsen som omhandler utuktig omgang med en mindreårig gutt, som er elev ved skolen der læreren er ansatt, opprettholdes.

Lærerens forsvarer, advokat Bjørn Haugen, opplyser til SA at hans klient nekter ethvert kjennskap til innholdet i siktelsen. Han sier at de parallelt med politiavhørene har lagt fram sine motbevis, uten at han vil gå i detalj på hva slags bevis dette er.

Den siktede ungdomsskolelæreren kommer ikke til å vende tilbake til lærergjerningen med det første. Han er for tiden sykemeldt.

Håper på snarlig påtaleavgjørelse

Lærerens advokat setter nå sin lit til at påtaleavdelingen hos politiet jobber like kjapt og effektivt som etterforskerne.

- Politiet i Sarpsborg har jobbet kjapt og effektivt i etterforskningsfasen, og jeg forutsetter at påtalemyndigheten også jobber like kjapt og effektivt når det gjelder påtalespørsmålet. Denne saken er en stor belastning for begge parter i saken, og derfor forutsetter jeg at det kommer en rask avklaring på om det blir tatt ut en tiltale eller ikke, sier Bjørn Haugen.

LES OGSÅ: Lærer siktet for overgrep mot elev

Sarpsborg-læreren ble pågrepet i sitt eget hjem 13. januar i år, og ble få dager senere varetektsfengslet for to uker. Politiadvokat Inger Marie Berg Papworth har tidligere opplyst til SA at læreren er siktet for utuktig omgang med barn under 16 år, og at disse overgrepene skal ha skjedd over tid.