Den praktfulle fritidseiendommen ved Prestenga på Søndre Karlsøy ble omtalt i SA 1. april, da som hytta som har fått den høyeste taksten for eiendomsskatt i Sarpsborg. Taksten på 6,4 millioner kroner gir en skatt på 13.466 kroner årlig.

Det hadde eier Åge Øren særdeles lite sans for, og han varslet salg av eiendommen. Og nå er den lagt ut for salg gjennom Privatmegleren Residence Eiendomsmegling AS, med kjente Miguel Sørholt som megler.

LES OGSÅ: Eiendomsskatt: 13.466 kroner

- Hytta selges ikke bare på grunn av eiendomsskatten, men også fordi eieren mer eller mindre har bosatt seg i Frankrike, sier Sørholt til SA.

Den solide eiendomsskatten er ikke nevnt i salgsoppgaven som er lagt ut på finn.no, men det skyldes ifølge Sørholt trolig at opplysningene ikke har kommet meglerne i hende ennå. Han frykter på ingen måte at skatten skal ødelegge for salget.

- En skatt på 70.000 kunne vært et hinder, men ikke dette beløpet, sier Sørholt.

Etter det SA kjenner til er tidenes høyeste pris for en hytteeiendom i Sarpsborg 11,5 millioner kroner, en sum som ble betalt for en hytte på Nordre Karlsøy i fjor høst. Men Sørholt er ikke i tvil om at det er mulig å få 17 millioner for perlen på Søndre Karlsøy.

- Den summen oppnår vi, sier han selvsikkert. Og legger til at han er vant til å sette rekorder.

Tror på raskt salg

Hytta ble bygd i 1996. Standarden er gjennomgående meget høy. Hytta har et bruttoareal på 206 kvadratmeter, 14 sengeplasser og en festetomt på 3.000 kvadratmeter. Den ligger helt usjenert, helt nede ved vannet og har gode solforhold. På eiendommen er det også store solrike terrasser med grillplass og jacuzzi. I tillegg kommer et bryggeanlegg som har vært benyttet til 40 fot store båter, og som til og med har vært landingsplass for helikopter.

- Sentral beliggenhet med kort vei til både Oslo og Sverige gjør den også attraktiv, bemerker Sørholt.

Selv om hytta nettopp er lagt ut for salg, har Sørholt allerede fått henvendelser. Kommende helg er det visning, og neste uke blir hytta trolig solgt, ifølge den profilerte megleren.

- Kjøperen vil trolig være en familie som har godt med penger, og som ønsker seg et lettstelt, sentralt beliggende og unikt sted. Det er gode muligheter for å ta med slekt og venner til denne hytta, slår han fast.