– Vil koste 30.000 kroner å reparere

ØDELAGT BUSSKUR: Det ene busskuret ved Moensletta på fylkesvei 118 i Skjeberg er i løpet av de siste dagene blitt ramponert. Flere glassruter i skuret er totalt smadret. (Foto: Jarl M. Andersen)

ØDELAGT BUSSKUR: Det ene busskuret ved Moensletta på fylkesvei 118 i Skjeberg er i løpet av de siste dagene blitt ramponert. Flere glassruter i skuret er totalt smadret. (Foto: Jarl M. Andersen)

Artikkelen er over 5 år gammel

Flere knuste ruter i et så å si splitter nytt busskur ved Moensletta vil koste cirka 30.000 kroner å erstatte.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det opplyser Gisle Ørbæk Andersen, byggeleder i Statens vegvesen Østfold, til Sarpsborg Arbeiderblad.

I løpet av de par siste dagene har vandaler ødelagt glassrutene i det ene busskuret som står ved Moensletta på fylkesvei 118 i Skjeberg.

Kostbart

Ørbæk Andersen sier det er både trist og leit – og kostbart – at folk gjør slike ødeleggelser på busskur som er satt opp av både praktiske og estetiske årsaker.

Byggelederen registrerte selv ødeleggelsene på det aktuelle busskuret onsdag formiddag.

– Ofte er bare én rute knust. Her har de tatt flere. Det er voldsomt. Det er vanskelig å fastsette en eksakt pris på slike ødeleggelser, men jeg vil tro at reparasjonene her vil komme på rundt 30.000 kroner, sier han.

Ifølge Ørbæk Andersen går slike «trender» litt i bølger. I den senere tid har de ikke merket spesielt mye hærverk av denne typen, men også ved tidligere anledninger har ruter vært knust og busskur tagget ned.

Det er Mesta som har vedlikeholdsansvaret for slike busskur. Det oppdraget har de for Statens vegvesen.

– Underganger og leskur har vært veldig belastet med tagging. Det innebærer mye ekstrajobb og kostnader for Mesta. Dessverre er det veldig sjelden vi får tak i personene som har utført hærverket. I noen tilfeller har vi anmeldt forholdet for at det skal bli en sak, men det har sjelden ført fram, avslutter byggeleder Gisle Ørbæk Andersen i Statens vegvesen Østfold.

Artikkeltags